Avrupa'dan muhaliflere silah yardımı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve İngiltere Başbakanı David Cameron, Suriye'deki muhaliflere verilmek üzere silah ambargosunun kaldırılması konusunda Avrupalı müttefiklerini ikna etmek istiyor.

Hollande, Elysee Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında, "Cameron ve ben bir kaç hafta önce, silahların tam ve kesin olarak nereye gideceğini bilmemiz koşuluyla, ambargonunu kaldırılmasını gündeme getirdik" ifadesini kullandı.

Fransız Cumhurbaşkanı, Cameron ile birlikte Avrupalı müttefiklerini aynı çizgiye getirme konusunda ikna etmek istediklerini belirtti ve bu konunun Brüksel'de düzenlenecek gelecek AB dışişleri bakanları toplantılarında ele alınmasını istediklerini söyledi.

"Avrupa ülkeleri ile bu konuda birlikte hareket  etmek istiyoruz" diyen Hollande, "askeri baskının, Suriye'de siyasi çözümün yolunu açabileceğini" ifade etti.

AB'nin Suriye'ye yönelik silah ambargosunun süresi bu ay sona eriyor. Fransa ve İngiltere'nin, bu toplantılarda tekrar konuyu gündeme getirmeleri bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri