Avrupa’da Genişleme Komiserliği Avusturyalı Hahn’a Emanet

Avrupa Komisyonu’nun başkanlığını devralmaya hazırlanan Jean-Claude Juncker, yeni komisyon üyelerini Brüksel’de düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. Juncker, Genişleme ve Komşuluk Politikaları’ndan sorumlu komisyon üyeliğine...

Avrupa Komisyonu’nun başkanlığını devralmaya hazırlanan Jean-Claude Juncker, yeni komisyon üyelerini Brüksel’de düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. Juncker, Genişleme ve Komşuluk Politikaları’ndan sorumlu komisyon üyeliğine Avusturyalu siyasetçi Johannes Hahn’ın geleceğini açıkladı.

Daha önce komisyonda Bölgesel Politikalar’dan sorumlu olan Johannes Hahn’ın, ‘güçlendirilmiş komşuluk siyaseti ve üyelik müzakerelerinin devamından’ sorumlu olacak. AB Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, önümüzdeki 5 yıl boyunca birliğe yeni üye alınmayacağı vurgulandı. Hahn ise görevlendirmenin kendisini onurlandırdığını ve heyecanlandırdığını belirtti.

Jean-Claude Juncker, Fransa’nın eski Maliye Bakanı Pierre Moscovici’nin ise ekonomiden sorumlu olacağını açıklandı. Üye ülkelerin bütçelerinin denetlenmesi Moscovici’nin görevi olacak. AB’nin mali hizmetlerini düzenleyen komisyon üyeliğine ise İngiltere’den eski Lordlar Kamarası lideri Jonathan Hill getirildi.

Bürokrasiyi azaltma, büyümeyi hızlandırma ve insanların AB’ye güvenini yeniden kazanma hedeflerine sahip yeni AB Komisyonu, Kasım ayında göreve başlayacak. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri