Avrupa pazarının lideri; Ostaş Makina,

İmalatı gerçekleştirilen ürünler yurt içi genelinde ve 29 yabancı ülkede satışa sunuluyor.

1990 yılında makina imalatı üzerine Konya'da faaliyetine başlayan Ostaş Makina, imalat ürünleri arasında; 4 toplu ve 3 toplu hidrolik silindir makineleri, asimetrik 3 toplu silindir makineleri, sac işleme makineleri, profil-demir-boru bükme ve profil kesme makineleri, ahşap parke slim, mozaik mermer slim makineleri yer alıyor. İmalatı gerçekleştirilen ürünler yurt içi genelinde ve 29 yabancı ülkede satışa sunuluyor. Firmanın kaliteden ödün vermeden ürettiği makineler, sektörde büyük ilgi görüyor. Firma Yönetim Kurulu Başkanı Osman Taşdemir, kuruldukları günden bu yana kaliteden ödün vermediklerini ifade ederek, “Geldiğimiz noktayı; yaptığımız işlerdeki titizlik, kalite ve zamanında teslim noktasında gösterdiğimiz özene borçluyuz” dedi.

Geçmişten bu güne yeni teknolojileri yakından takip ederek müşterilerine daha kaliteli ürün ve hizmet sunma gayreti içerisinde olan Ostaş Makine Ltd. Şti., kendi ürettiği ürünlerin satış ve pazarlama dağıtımını yaptığı gibi birçok ürünün de bayiliğini üstlenmiştir. Araçlarıyla Türkiye'nin birçok noktasında bulunan müşterisi ile direkt çalışma sağlıyor. Ostaş Makine'nin çalışma yöntemi hakkında da bilgiler veren Yönetim Kurulu Başkanı Osman Taşdemir, “Ostaş Makine yeni ürün tasarımı geliştirilmesi amacıyla ciddi çalışmalar yapmaktadır. Bu süreçte tüm imalat ve tasarımla ilgili unsurlar dikkate alınarak kullanışlı, modern, kaliteli ürünler üretilmektedir. Ostaş Makine sadece ürettiği ürünlerde değil bayilikle sattığı ürünlerde de kaliteyi ön planda tutmaktadır. Kuruluşumuzdan bu güne kadar ana hedefimiz müşterilerimize en iyi fiyatı en iyi kaliteyle sağlamak ve satış sonrası müşteri memnuniyetini ön palanda tutmaktır. Bu yüzden Ostaş Makine en iyi yönleriyle kalite standartlarını yakalamak için ISO ve CE belgelerini almıştır” diye konuştu.

Müşteri memnuniyetini her şeyin üzerinde tuttuklarını ve bu yönde çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını sözlerine ekleyen Taşdemir, “Geçmişten gelen prensiplerimiz doğrultusunda en önem verdiğimiz konu müşteri memnuniyetidir. Müşteri ilişkilerini uzun vadeli düşünen bir firma olarak, satış öncesi ve sonrası hizmetlerinde de en yüksek standartları amaç ediniyoruz. Bu amaç doğrultusunda, hizmet kalitesini korumak için yalnızca konusunda uzman, güvenilir firmaların temsilciliğini yapmaktayız. Müşteri hizmetlerinde ve üretimde kalitenin, yetişmiş insan gücü ile sağlanabileceğine inanan firmamız, bu nedenle hizmet içi eğitim seminerlerini belirli periyotlarla yapmaktadır. Eğitim seminerleriyle personelimizin gelişen teknolojiye ayak uydurması ve alanında uzmanlaşmasını sağlamaktayız” şeklinde görüş bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri