Avrupa Paralimpik Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye’den Madalya Üçlemesi

Romanya’nın Başkenti Bükreş’te düzenlenen Avrupa Paralimpik Tekvando Şampiyonası'nda 3 altın 3 gümüş 3 bronz madalya kazandık.

Romanya’nın Başkenti Bükreş’te düzenlenen Avrupa Paralimpik Tekvando Şampiyonası'nda 3 altın 3 gümüş 3 bronz madalya kazandık. Takımlar sıralamasında Rusya birinci, Türkiye ikinci, Azerbaycan üçüncü sırayı aldı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen şampiyonaya 8 ayrı ülkeden 40 sporcu katıldı. Türk Milli Takımı'ndan 8 erkek, 3 bayan sporcunun katıldığı şampiyonada Türkiye takımlar sıralamasında 9 madalya ile ikinci oldu.

Maçların son derece çekişmeli geçtiği müsabakalarda 5 erkek, 1 bayan sporcumuz finale adını yazdırdı. Öğleden sonra gerçekleştirilen finallerde Yaşar Sami Gökbaba, Mehmet Sami Saraç ve Büşra Gör Avrupa Şampiyonu olurken, Bülent Yılmaz, Haşim Çelik ve Bayram Kayan, Avrupa İkinciliğini elde ettiler. Fatih Çelik, Turan Erdoğan ve Hanife Kunduracı ise Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.

Madalya töreni sonrası duygularına dile getiren altın madalya sahibi Yaşar Sami Gökbaba, “Aldığım bu başarı diğerlerine göre çok farklı. Çünkü geçen sene birincisi Moskova’da yapılan şampiyonada ikinci olmuştum. Bu sefer birinci oldum hedefimi gerçekleştirdim. Bana destek olan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Takımlar sıralaması ikincilik kupasını alan Tekvando Milli takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin, ödül töreni sonrası yaptığı açıklamada, “Paratekvando dünya çapında kategori olarakta kalite olarakta yaygılaşıyor. Hedefiniz paralimpiği olimpiyatlar dahil ettirmek ve çok daha nitelikli yarışmalar yapmak. 9 madalyayla başarılı bir şampiyona geçirdik. Hedefimiz diğer şampiyonalarda da güzel başarılar elde etmek.” dedi.

Ayrıca Tekvando Federasyon Başkanı Dr. Mehmet Şahin de “Engel aslında yok. Engel kafamızda. Bu engeli yok edersek nasıl başarılı olacağımızı burada gördük. Tüm takımıza çok teşekkür ediyorum. Türkiye’deki engelli ancak kafasında engeli olmayan bütün kardeşlerimizi paratekvandoya davet ediyorum.” dedi.

Türk yıldızlarının da bulunduğu Romanya’daki Avrupa Tekvando Şampiyonası 25 Ağustos’ta sona erecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri