Avrupa Ligi'nde 'Kocaman' başarı

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olan Atiker Konyaspor'da, teknik direktör Aykut Kocaman'ın Avrupa'da ki başarısı dikkat çekiyor. Avrupa Ligi'nde 16 maça çıkan Kocaman, 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı

Tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olan Atiker Konyaspor'un ilk Avrupa maçına sayılı günler kaldı. Temsilcimiz 15 Eylül Perşembe günü Konya Büyükşehir Arena Stadyumu'nda Ukrayna ekibi Shaktar Donetsk'i ağırlayacak. Atiker Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman'ın UEFA Avrupa Ligi'nde ki başarısı yeşil-beyazlı taraftarları heyecanlandırıyor. Avrupa Ligi'nde 16 kez bir takımın başında maça çıkan Aykut Kocaman, 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Kocaman, 2012-2013 sezonunda Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe ile UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale kadar yükselme başarısı da yakaladı.

AYNI BAŞARIYI GÖSTEREMEDİ

UEFA Avrupa Ligi'nde başarılı bir grafik çizen teknik direktör Aykut Kocaman, aynı başarıyı Şampiyonlar Ligi'nde gösteremedi. UEFA Avrupa Ligi'nde 16 maça çıkan Kocaman, 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet alırken 1 kez ise Avrupa Ligi'nde yarı finale yükselme başarısı yakaladı. Şampiyonlar Ligi'nde 6 maça çıkan Aykut Kocaman 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

YARI FİNALE YÜKSELDİ

Spor Toto Süper Lig ekiplerinde Fenerbahçe ile Avrupa'da boy gösteren Aykut Kocaman, Avrupa'da en başarılı sezonunu 2012-2013 yılında yaşadı. Fenerbahçe ile Şampiyonlar Ligi Play-Off turunda Spartak Moscow'a ya yenilen Kocaman'ın takımı, direk UEFA Avrupa Ligi kupalarına kaldı. Gruplarda 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Fenerbahçe, 2.Tur'a kaldı. 2.Tur'da Bate Borisov, 3.Tur'da Viktoria Plzen, Çeyrek Final'de Lazio'yu eleyen Fenerbahçe, Yarı Final'de ise Portekiz Ligi ekiplerinden Braga'ya elendi.

ROTASYONA GİDECEK

Atiker Konyaspor'un tarihinde ilk kez Avrupa'da boy göstermesinde büyük pay sahibi olan Aykut Kocaman'ın gözü  UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak olan Shaktar Donetsk karşılaşmasında. Hafta sonu Spor Toto Süper Lig'in 3.hafta mücadelesinde Antalyaspor'a konuk olacak Atiker Konyaspor'da teknik direktör Aykut Kocaman, gelecek hafta içi oynanacak olan Shaktar Donetsk mücadelesini göz önüne alarak, Antalyaspor karşılaşmasında rotasyona gitmesi bekleniyor.

AHMET SÜTCÜ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri