Avrupa Ligi'nde Anadolu hüsranı

Trabzonspor, penaltılarla elendi; Bursaspor, uzatmada direnemedi...

UEFA Avrupa Ligi'nde Trabzonspor ile Bursaspor, play off turu ikinci maçlarına çıktı.

Trabzonspor, ilk maçta 0-0 berabere kaldığı Videoton ile Szekesfehervar kentindeki rövanş mücadelesinde rakibine 4-2 penaltılarla yenilerek elendi.

Bordo mavililer, ilk maçta olduğu gibi rövanşta da etkisiz bir oyun ortaya koydu.

 

Trabzonspor iki maçta da rakibine gol atamadı. Market değeri 11 milyon 300 bin avro olarak gösterilen Videoton, kendisinden sekiz kat fazla değere sahip Trabzonspo'u da Avrupa kupalarından elediği takımlar arasına gönderdi. Macar ekibi, bu sezon Avrupa kupalarında oynadığı 6 maçta da yenilmedi. Videoton 2. ön eleme turunda S. Bratislava takımını eledi. 3. ön eleme turunda Gent takımını geçip tur atladı.

AVRUPA'DA GALİBİYETE HASRET

Trabzonspor, Avrupa kupalarında oynadığı son dokuz maçta galibiyet alamadı. En son Şampiyonlar Ligi grup maçında Inter karşısında deplasmanda 1-0 galip gelen Trabzonspor, daha sonra oynadığı maçların altısında berabere kadı, üçünde yenildi.

GOL KISIRLIĞI ÇEKİYOR

 

Trabzonspor 2012-13 sezonunda yaptığı dört resmi maçın birini kazanabildi ve sadece dört gol atabildi.

BURSASPOR ZORU BAŞARDI (!)

UEFA Avrupa Ligi play off turu ilk maçında Bursaspor, Twente'yi 3-1 yenmiş ve büyük avantaj elde etmişti. Yeşil beyazlılar, Hollanda ekibi karşısında bu avantajı koruyamadı.

Bursaspor, rakibine uzatmada 4-1 yenilerek Avrupa Ligi'ne veda etti.

Karşılaşmaya 3-1'lik avantaj ile çıkan Bursaspor rahat bir oyun sergiledi. Ömer Erdoğan'ın eline çarpan top sonrası hakem penaltı noktasını gösterirken Leroy Fer'in kullandığı vuruş filelerle buluştu.

İlk yarı tam bu skorla tamamlandı derken sahneye Bursa'nın yıldız golcüsü Pinto çıktı. Ceza saha içinde uygun durumda topla buluşan başarılı futbolcu attığı golle takımının soyunma odasına eşitlikle gitmesini sağladı.

İKİ DAKİKADA İKİ GOL

Mücadelenin ikinci yarısında rakibi karşısında 1-1'in verdiği rahatlık ile oynayan Bursaspor büyük bir şok yaşadı. Karşılaşmanın 61. dakikasında Robbert Schilder'in kaydettiği golle öne geçen Hollanda temsilcisi, bir dakika sonra Felipe Gutierrez ile bir gol daha buldu

ÜÇ DAKİKA DAYANAMADI

15 dakikalık ilk uzatma devresinde Bursaspor kalecisi Scott Carson başarılı kurtarışlarıyla dikkat çekti. Son bölümde büyük baskı kuran Twente, 117. dakikada Fer'in attığı golle tura uzandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri