Avrupa Dersim Dernekleri Federasyonu Bahçeli'ye Tepki Gösterdi

Avrupa Dersim Dernekleri Federasyonu (FDG) Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli’nin Dersim'de yaşananlarla ilişkin yaptığı açıklamalarına tepki gösterdi.FDG Eşgenel Başkanı Metin Bozdağ imzasıyla yapılan yazılı açıklamada,...

Avrupa Dersim Dernekleri Federasyonu (FDG) Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli’nin Dersim'de yaşananlarla ilişkin yaptığı açıklamalarına tepki gösterdi.

FDG Eşgenel Başkanı Metin Bozdağ imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, “MHP liderinin Dersim 1937/1938 Soykırımını kast ederek Dersim Halkına 'Alçaklar' diye hitap etmesi bu ülkede Dersim’e, Dersim’in Alevi kimliğine bakışın değişmediğinin ve değişmeyeceğinin açık göstergesidir. Bu ve benzeri söylem sahipleri her fırsatta televizyonlardan alçakça saldırılarını kusmaktadırlar. Bizler FDG olarak her vesile ile bu alçakça saldırıları yapanlara karşı tüm Dersim kurumları ve Dersimlileri birlik ve beraberlik içinde cevap verme çağrısında bulunduk” ifadelerine yer verildi.

'ERDOĞAN'IN ÖZRÜNÜN ALTI DOLDURULAMAMIŞTIR'

Şimdinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlığı döneminde Dersim’de bir katliam yaşandığını belirterek, “Bu katliam nedeniyle özür dilemek gerekirse ben özür diliyorum” şeklinde bir beyanda bulunulduğunun hatırlatıldığı FDG açıklamasında, “Gelinen noktada bu sözde özrün dahi altı doldurulamamıştır. Bu yapılmadığı gibi Dersim soykırımı başta AK Parti olmak üzere siyasi partiler tarafından özellikle seçim dönemleri başta olmak üzere siyasi bir malzemeye dönüştürülmeye çalışılmaktadır. Bizler, devletin artık soykırımı siyasi malzeme yapmak yerine özür dileyerek Dersimlilerin taleplerini yerine getirmesini bekliyoruz” dendi.

FDG açıklaması, “15 Kasım’da atalarımızın asıldığı yer olan Elazığ Buğday Meydanı’nda bu alçaklığa ayrıca cevap vereceğiz” ifadeleriyle son buldu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri