Avrupa Birliği ve sevdası boş bir uğraştır!

İstanbul Sözleşmesinin, cinsiyet eşitliğinin ve ahlaksız dizilerin bir an önce kaldırılması gerektiğini söyleyen AGD Genel Başkanı Salih Turhan, “Avrupa Birliği ve sevdası boş bir uğraştır” dedi  

 

Diyanet İşleri Başkanı (DİB) Ali Erbaş, Ramazan ayının ilk cumasındaki hutbede eşcinsellik ve eşcinsellerle ilgili sarf ettiği sözler nedeniyle linç kampanyasına maruz kaldı. Bazı Barolar ve oluşumlar, Başkan Ali Erbaş'a suç duyurusunda bulundu. Erbaş, söylemlerinden dolayı çoğu kesiminde takdirini kazanarak, desteğini gördü. O destekten birini de Erbaş'a Anadolu Gençlik Derneği (AGD) verdi. AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Merhaba Gazetesi'ne yaptığı özel açıklamalar ile DİB Başkanı Ali Erbaş'ın sonuna kadar yanında olduklarını dile getirdi. Turhan, 

“Türkiye'de DİB Başkanının bu konular ile ilgili açıklama yapması kadar doğal bir durum yok. Kendisinin sonuna kadar yanındayız. Ankara Barosu başta olmak üzere, bazı Barolar ve oluşumlar gayrihukuki ifadelerle İslamın değerlerine saldırıyor. Bunların bu saldırgan tavrı da kabul edilemez.  Baroların bir kısmı, bu tarz hususlarda toplumsal kutuplaşmayı artırdılar. Toplumsal düzene fayda sağlamayan konularda milletin ahlak ve maneviyatını tahrip eden durum içinde oldular” dedi. 

LGBT VE UZANTILARININ KOLAYLIKLARI KALDIRILMALI

Türkiye'de Avrupa Birliği (AB) Uyum Yasası doğrultusunda çıkarılan kanunların varlığına dikkat çeken Turhan, şunları kaydetti: “LGBT ve uzantıları olan yapıların dernek kurmalarını kolaylaştıran, onlara hukuki kolaylıklar sağlayan hususlar var. Bu destekleyici paketlerin bir an önce kaldırılması gerekir. Çünkü sağlanan kolaylıklar bizim inancımıza ters. Bazı ülkelerde bu kesimlere tanınan kolaylıkların toplumsal ahlaki yapıyı bozduğu gözlemlendi. LGBT ve uzantılarına tanınan kolaylıkların kaldırılması için referanduma giden ülkeler oldu. Sonuç olarak kararların iptal edildiği gözlemlendi. Türkiye'nin hala böyle bir karar almış olmaması üzücü. Bizim bu sözleşmeler çercevesinde doğru kararlar alabilmez mümkün değil. Pandemi sonrası ortaya çıkan bir gerçek var. Avrupa ülkelerinin kendilerine bir faydaları olmadı ki bize de olsun. Avrupa Birliği ile ortak paydamız şimdiye kadar hiç olmadı, bundan sonra olamaz da. Yaşanan olaylara karşı tavırları da ortaya koydukları mücadele de herkesin malumu. Türkiye, İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı. Fırsat, bu fırsat. İslam Birliği'nin kurulması artık kaçınılmaz. Avrupa değil, İslam Birliği diyoruz.” 

AVRUPA BİRLİĞİ BOŞ BİR UĞRAŞTAN ÖTEYE GEÇEMEZ

İstanbul Sözleşmesi meselesinin de toplumun birçok kesimi tarafından tepki gördüğünü ifade eden AGD Genel Başkanı Salih Turhan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hilafetin başkenti olan güzel belde ile alakalı böyle talihsiz bir anlaşmanın ortaya konması çok yanlış. Avrupa Birliği, boş bir uğraştır. Bu konuda neden bu kadar çok diretildiğine ise gerçekten anlam veremiyoruz. İnadı anlamıyoruz. Geleneklerimiz ile bağdaşmayan bir sözleşme Türkiye'de nasıl uygulamaya konulur? İnancımız ile tamamıyla ters. İslam ülkelerini tarumar eden yapıların dayatması kabul görmemeli.” 

CİNSİYET EŞİTLİĞİ VE AHLAKSIZ DİZİ REZALETİ SON BULMALI

“Cinsiyet eşitliği meselesi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) eli ile okullarda uygulamaya konuldu” diyen Turhan, “Kadının vazifesi ayrı, erkeğin vazifesi ayrıdır. Cinsiyet eşitliği, okullarda çocuklarımıza öğretiliyor. Ders olarak okutuluyor. MEB'in değerlerimiz ile bağdaşmayan bu uygulamaları bir an evvel kaldırması gerekiyor. Türkiye'de son 3-4 yıl içindeki dizileri de iyi irdelemek gerekiyor.  Dizilerde ahlaksızlık, eşcinsellik meselesi normal bir şeymiş gibi gösterilmek isteniyor.  Bu dizilerin gençlere rol model olması için uğraş veriliyor. Gençleri bu ahlaksızlığa teşvik edici yayınlar yapılıyor. Diziler ile aile içindeki ahlaksızlıklar görmezden geliniyor. Bu tarz birçok televizyon dizisi var. RTÜK'de bu konuda gereken tavrı ortaya koymalı” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri