Avrupa Birliği, Deutsche Bank’a 725 Milyon Euro Ceza Kesti

Almanya’nın en büyük bankası Deutsche Bank’a faiz oranlarında manipülasyon yaptığı gerekçesiyle ceza kesildi.

Almanya’nın en büyük bankası Deutsche Bank’a faiz oranlarında manipülasyon yaptığı gerekçesiyle ceza kesildi. AB Komisyonu, 725 milyonu Alman banka devine olmak üzere toplamda 6 bankaya 1,7 milyar Euro para cezası kesti.

Almanya’nın en büyük bankası olan Deutsche Bank’ın başı dertten kurtulmuyor. Daha önce pek çok kez adı skandallarla anılan banka bu kez de Avrupa Birliği içinde faiz oranlarında (Libor ve Euribor) manipülasyon yaptığı gerekçesiyle gündemde.

Brüksel çevrelerinden gelen haberlere göre, Alman bankası, AB içinde gösterge faiz oranlarında ciddi manipülasyonlar yaparak, çıkar sağladı. Deutsche Bank ile birlikte söz konusu manipülatif operasyonlara 5 bankanın da ismi karıştı.

Bu bankaların özellikle Euro krizi döneminde yaptığı manipülasyonlar sayesinde hem kendi durumlarını iyi göstermeye çalıştığı hem de rekabete ayrıkı olarak maddi çıkar sağladığı öne sürüldü.

Brüksel’den yapılan açıklamada 725 milyon Euro’su Alman Deutsche Bank’a olmak üzere 6 bankaya toplam 1,7 milyar Euro’luk ceza kesildiği belirtildi.

İskoçya bankası Royal Bank of Scotland, Fransız Société Générale ve RP Martin, ABD’li Citigroup ve JP Morgan da cezadan nasibini aldı. İsviçreli UBS ise cezadan muaf tutuldu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri