Avramopulos Erdoğan'dan tesbih istedi

Başbakan Erdoğan, Türkiye ziyaretinde Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras'a tesbih hediye etti.

Türk-Yunan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin (YDİK) İstanbul'da önceki gün düzenlenen toplantısında liderler çeşitli 25 anlaşma imzalamıştı. Hürriyet'in habeirne göre; Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, mevkidaşı Andonis Samaras'a verdiği hediyeler arasında bir tesbih de bulunuyordu. Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopulos bunu öğrenince sitem etti. Bunun üzerine Erdoğan kendi tesbihini çıkarıp Avramopulos'a verdi.

"EKSELANSLARI DİYEMİYORUM"

Avromopulos'un, Yunan bakanları İstanbul'dan Atina'ya götüren dönüş uçağında Erdoğan'ın kendisine hediye ettiği tesbihi gösterdiği, seyahat esnasında da uçakta sürekli kehribar taşlı bu tesbihle oynadığı öğrenildi. Avramopulos ayrıca İstanbul'daki temaslar sırasında Erdoğan'a, "Sana ekselansları diyemiyorum. Sana Tayyip diye hitap etmeye alıştım" dedi.

BELEDİYECİLİKTEN DOST

Erdoğan ile Avramopulos'un dostluğu eskiye dayanıyor. Avramopulos Atina Belediye Başkanı iken (1994-2002) o dönemde cezaevinde bulunan Erdoğan'ı ziyaret etmek istemiş ancak izin verilmediğinden bu mümkün olamamıştı.

KAZAN-KAZAN

Yunan basını, Erdoğan-Samaras görüşmesindeki "sıcak atmosferi" ön plana çıkardı. Ülkenin en yüksek tirajlı gazeatesi Ta Nea, ziyaretin iki ülke için de başarılı geçtiğini anlatmak için Erdoğan'ın "kazan-kazan" sözünü, Yunan alfabesiyle Türkçe yazarak manşetine çıkardı. Elefteros Tipos gazetesi ise "Türkiye ve Yunanistan için iyi bir gün" başlığını kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri