Avm’ler Karşısında Zor Günler Geçiren Bakkallar Lokma Döktürdü

Son zamanlarda alışveriş merkezleri karşısında zor günler geçiren bakkallar, işlerinin açılması için bereket lokması döktürdü.

Son zamanlarda alışveriş merkezleri karşısında zor günler geçiren bakkallar, işlerinin açılması için bereket lokması döktürdü. İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası’na bağlı bir grup bakkal esnafı, yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek ve işlerinin açılması için lokma tatlısı döktürdü.

Yoldan geçenlere lokma dağıtan Oda Başkanı Emin Bağcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bakkal esnafının hak ettiği şartlarda yaşaması, işlerin hayır ve bereketli olması için lokma döktürdüklerini söyledi. Son dönemlerde alışveriş merkezleri karşısında yaşadıkları sıkıntılara dikkat çeken Bağcı, “Her kapatılan fabrika, her yıkılan spor tesisi, yeşil alan hatta üniversitelerin içine AVM yapılması moda oldu. Ülkemizdeki AVM’lerin kapladığı alan neredeyse Avrupa’nın en küçük ülkesi Lüksemburg’un yüzölçümüne eşdeğer haline geldi. Bu da yetmiyormuş gibi uzantılarının mahalle aralarına kadar girmesi esnaflarımızı zor duruma düşürüyor.” dedi.

Şimdiye kadar bakan, milletvekili ve bürokratlar başta olmak üzere herkese yaşadıkları sıkıntılarla ilgili dosya verdiklerini vurgulayan Bağcı, “Ama nafile. Esnafın durumunu düzelten ve yaşadıkları sıkıntıları gideren olmadı. Neredeyse her bakan özür dileyerek ayrıldı. Bakkal esnafı olarak fazla bir şey istemiyoruz. Haksız rekabetin engellenmesi için Perakende Yasası’nın çıkarılması, seyyar ve kaçağın önlenmesi, esnafı destekleyici önlemler alınması, harçların makul seviyede tutulması, kamu gücüyle kurulan şirketlerin kapatılması veya esnafla birlikte çalışılması, cezaların adil olması, geçmişe dönük sicil affı istiyoruz. Bu saydıklarımızda kanuna aykırı bir şey var mı? Başkasının hakkına gasp var mı?”

Bağcı, 2012 yılında odaya bağlı iş yeri açan bakkal sayısının 549, kapatanın bin 381 olduğunu, 2013 yılının 8 ayında ise açılan bakkal sayısının 525, kapananın ise 2 bin 714 olduğu bilgisini verdi.


CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri