Avea Genel Müdürü: Türkiye Tek Haneli, Cep Telefonu Sektörü İki Haneli Büyüyecek

Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir, sene sonunda Türkiye’nin tek haneli, mobil telefon ve operatör sektörünün çift haneli büyüyeceğini belirtti.

Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir, sene sonunda Türkiye’nin tek haneli, mobil telefon ve operatör sektörünün çift haneli büyüyeceğini belirtti. Akdemir, “Sektör olarak Türkiye’den koptuk. Ekonomiye paralel büyümenin ötesinde daha güçlü bir büyüme ortaya koyuyoruz.” dedi.

Capital & Ekonomist Dergileri, Avea ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu tarafından hayata geçirilen Girişimci Kulübü'nün ikinci toplantısı, yeme ve içme sektörü üzerine yapıldı. Toplantı ile ilgili açıklamalarda bulunan Avea Genel Müdürü Akdemir, “Biz, yeme ve içme sektörünün müşterisiyiz. Yoğunuz, bu nedenle dışarıda çok yemek yiyoruz. Yeme ve içme ciddi bir sektör haline geliyor. Tabii Türkiye’de sektörün gelirleri başka ülkelere göre gerilerde. Bu anlamda girişimcilerin deneyimlerini aktarımı, kar getiren modellerini aktarımı mühimdi.” ifadelerini kullandı. Akdemir, şu aşamada Türkiye’de yeme ve içme tüketiminin artması adına satın alma, yatırımların önemli rol oynayacağını da vurguladı.

Son olarak Türkiye’nin büyüme rakamlarını yorumlayan Avea Genel Müdürü Akdemir, şunları kaydetti:

"Ben, ‘cep telefonu barometre gibi cepte duruyor’ dedim. Yani mobil telefon veya operatör verilerinden yararlanarak milli gelir rakamları açıklanmadan kestirimde bulunmanın mümkün olduğunu dillendirdim. Yine ben, daha evvel ekonominin kuvvetleneceğine işaret ettim. Tabii eğriye bakıldığında da ekonomide ivme yukarı döndü. Umarım böyle devam eder. Mobil telefon ve operatör sektöründe de iki haneli büyüme devam ediyor. İkinci çeyrekte de iki haneli büyümeyi gördük. Mevsimsel olarak içinde olduğumuz bu çeyrekte büyüme kuvvetlenecek. Sene sonunda hedeflere uygun ilerleme olur sektörde. Sene sonunda mobil telefon ve operatör sektöründe iki haneli büyüme olacak gibi. Sektör olarak Türkiye’den koptuk. Ekonomiye paralel büyümenin ötesinde daha güçlü büyüme ortaya koyuyoruz. Bu sektör lokomotif sektör. İletişime imkân tanıdığı gibi ekonomide verimliliği artırıyor."

Bu arada yeme ve içme sektöründen ilgi gören Girişimci Kulübü’nde Nord Holding Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Servet Topaloğlu, House Cafe Kurucu Ortağı Canan Özdemir, Eksen Group Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kaynar, D-ream CEO’su Levent Veziroğlu ile İstanbul Yiyecek &İçecek Grubu Kurucu Ortağı Mehmet Gürs söz aldı.

House Cafe Kurucu Ortağı Canan Özdemir, İstanbul’da 10 şubelerinin olduğunu; Ankara, İzmir ve Antalya’da franchiselarının bulunduğunu bildirdi. Franchiselardan şubeler kadar verim alamadıklarını itiraf eden Özdemir, girişimcilere, “Standartları korumayı, 10 cafe açarak büyümeyi esas alıyorsanız; masada bulunan çiçeklerin canlı olmasını, arada kuru çiçeklerin bulunmamasını esas alıyorsanız mekânlarınızla yakından ilgilenmelisiniz. Franchise da olsa siz gidip çalışmalısınız." önerilerinde bulundu.

D-ream CEO’su Levent Veziroğlu ise organik büyümeden yana olduklarını, Türkiye’den birkaç marka alıp gelirlerini artırmayı planladıklarını dile getirdi. Veziroğlu, belli başlı markalarını ülke dışına yaymayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

İstanbul Yiyecek &İçecek Grubu Kurucu Ortağı Mehmet Gürs de yeme ve içme sektörünün ciddiyet gerektirdiğine temas ederek, “Çünkü serseri bir sektörüz. Oyun oynamayı seven bir sektörüz. Ama ayağı yere basan ortaklık olduğunda çok verimli sektör daha emin adımlarla ilerler.” dedi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri