Avcılar İçin ‘boş Fişek Cebinde Kalsın Doğa Temizliği İle Anılsın’ Kampanyası

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü Bilecik Şube Müdürlüğünde ekolojik ve görsel kirlilik yaşatan av tüfek fişeklerinin avlaklarda bırakılıp atık oluşturmaması için ‘Boş fişek cebinde...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü Bilecik Şube Müdürlüğünde ekolojik ve görsel kirlilik yaşatan av tüfek fişeklerinin avlaklarda bırakılıp atık oluşturmaması için ‘Boş fişek cebinde kalsın doğa temizliği ile anılsın’ kampanyası başlatıldı. Kampanya ile bilinçli nesiller, yıllarca korunan güzel bir çevre, doğaya dost bir avcı kazandırmak hedefleniyor.

Su kaynaklarının kenarına, yalaklara bırakılan zirai ilaç kutuları ve fişekler plastik yapıları gereği çok uzun yıllar yok olmayıp doğada kalıyor. Ayrıca su kaynağını kullanan evcil ve yaban hayvanlarının zehirlenmesine neden oluyor. Kampanya kapsamında fişek toplama yanında derneklerin kendi avlaklarında bulunan çeşmelerin temizliğini yaparak evcil ve yaban hayvanları için steril bir ortam oluşturulacak. Kampanya ile ilgili broşür ve afişler aracılığı ile tanıtım yapılarak avcı eğitim kurslarında konuya değinilecek. Kampanyanın gelecek yıllarda da uygulanmasına devam edilecek.

Avcı dernekleri dışında isteyenlerin bireysel olarak da kampanyaya iştirak edebileceği belirtilirken, 100 adet boş fişek getiren avcıya Bilecik Şube Müdürlüğü tarafından hatıra niteliği taşınan hediyeler yanında, Doğayı Koruyan Avcı Sertifikası da verileceği belirtildi.

Kampanyanın yürütülmesi için Bilecik Şube Müdürlüğü koordinasyonunda 11.09.2014 tarihinde Bozüyük Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Başkanı Nurettin Oydu, Bilecik Merkez Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Başkanı Sezer Sargıl ve Edebali Avcılık ve Atıcılık Kulübü Yönetim Üyesi Mustafa Atabey’den oluşan bir komisyon kuruldu. Avcılar ve tüm doğa dostlarını boş fişek cebinde kalsın, doğa temizliğiyle anılsın diyerek kampanyaya davet ediyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri