Avcı: Standart Yönergeler Doğrultusunda Öğrencilerimiz Özel Okullara Gidecek

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bu sene 250 bin öğrencinin devlet desteğiyle özel okullarda okuyacağını hatırlatarak, "Hangi ilde hangi okullara hangi kriterler ile hangi öğrenciler gönderilebilir; bunların hepsinin standart yönergeleri var,...

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bu sene 250 bin öğrencinin devlet desteğiyle özel okullarda okuyacağını hatırlatarak, "Hangi ilde hangi okullara hangi kriterler ile hangi öğrenciler gönderilebilir; bunların hepsinin standart yönergeleri var, bunlar doğrultusunda bu öğrencilerimiz özel okullara gidecek." dedi.

Avcı, birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere Uşak'a geldi. İlk olarak Uşak Üniversitesi'ni ziyaret eden Avcı, akabinde Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ı makamında ziyaret etti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Nabi Avcı, Uşak Belediyesi'nin projeleri arasında bulunan Kent Park Projesi üzerinde durdu. Başbakan'ın Kent Park Projesi'ni desteklediğini anlatan Bakan Avcı, şöyle konuştu: "Alanında bulunan okulların tavsiyesi ve yenilerinin yapılması için bakanlık olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Yeni okullarımız için bizlere destek veren Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'na teşekkür ediyorum. Kısa sürede, projenin desteklenmesi ve yeni okulları Uşak ilimize kazandırmak için koordineli şekilde çalışmalara başlayacağız."

Başbakan Erdoğan'ın da daha önce açıkladığı gibi yoksul ama yetenekli çocuklarımız için böyle bir proje öngördüklerini kaydeden Avcı, şunları ifade etti: "Biliyorsunuz, özel okullarımız genellikle kontenjanlarını doldurmamaktan şikayet ediyorlardı. Bir atıl kapasiteyle çalıştıklarından şikayet ediyorlardı. Daha önce hatırlarsanız, hükümetimizin bir önerisi olmuştu. Madem özel okullarda atıl kapasite var, o zaman özel okullar kendi alabildikleri kadar öğrenciyi alsınlar, boş kalan kapasitelere de biz, maddi şartları müsait olmayan yetenekli, çalışkan, başarılı öğrencilerimizi burs vererek oralara yerleştirelim, hem böylece devlet okullarımız da bazı yerlerdeki sınıf mevcutlarındaki aşırı kalabalıklaşmanın önüne geçeriz, hem özel okullardaki atıl kapasite değerlendirilmiş olur düşüncesi ile böyle bir girişlimde bulunmuştuk hatırlarsanız. Fakat dönemin cumhurbaşkanı bunu belli bir grubun, cemaatin okullarını desteklemek için özel olarak geliştirilmiş irticai bir proje olduğu tezi ile bu düzenlememizi iade etmişti. Şimdi yapılan bunun daha gelişmişidir. Özel okullarımızda kendi imkanları ile okuma fırsatı bulamayabilecek dar gelirli ama çalışkan ve başarılı öğrencilerimizi biz bu okullara ilkokulda ortaokulda lisede göndereceğiz. Ücretlerini devlet ödeyecek. İlkokulda ortaokulda liselerde bu koşullardan yararlanabilecek öğrenciler için bu sene Sayın Başbakanımızın da açıkladığı gibi 250 bin öğrenci. Tabiî ki kapasite, devlet okullarımızdaki kapasite, özel okullarımızdaki atıl kapasite bunların hepsinin belirli bir puanlaması yapıldıktan sonra hangi ilde hangi okullara hangi kriterler ile hangi öğrenciler gönderilebilir bunların hepsinin standart yönergeleri var, bunlar doğrultusunda bu öğrencilerimiz özel okullara gidecek."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri