Avcan: Endişemiz yok

Bursaspor yenilgisi ile kendini ateş hattının göbeğinde bulan Konyasporda moralsiz. Basın Sözcüsü Avcan, mağlup oldukları için üzüldüklerini ancak ligden düşme korkularının olmadığını söyledi
Türkcell Süper Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor’da alınan Bursaspor yenilgisinin üzüntüsü yaşanıyor. Kocaeli galibiyeti ile moral bulan yeşil-beyazlılar, geçtiğimiz hafta sonu Bursa deplasmanında farklı mağlup olarak ligde kalma yarışında büyük kan kaybına uğradı. Aldığı sonuçla 35 puanda kalan Konyaspor, Eskişehirspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un aldığı galibiyetlerle puan cetvelinde gerileyerek 16. sıraya oturdu ve kendini ateş hattının göbeğinde buldu. Lig’in 32. haftasında Eskişehirspor’u konuk edecek olan yeşil-beyazlılar, kendisi için hayati önem taşıyan zorlu maçı kazanmanın hesaplarını yapıyor.
Konyaspor’da gözler Eskişehir maçına çevrildi. Dünü dinlenerek geçiren yeşil-beyazlılarda, Pazar günü içi sahada oynanacak Eskişehirspor maçının hazırlıkları bugün Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde saat 16.00’da yapacak antrenmanla başlayacak. Kartallar, yarın çift, Çarşamba günü tek antrenman yapacaklar. Perşembe ve Cuma günleri de Eskişehir maçının taktik provasını yapacak olan temsilcimizde hazırlıklar Cumartesi günü ter idmanıyla tamamlanacak. Konyaspor’da, Eskişehir maçı öncesi cezalı futbolcu yok. Sarı kart cezası nedeniyle Bursa’da oynayamayan Veysel, Ayman, Serhat Akyüz ve Bülent bu hafta forma giyecekler.
Ligin dibinde Konyaspor ile birlikte 6 takım düşmeme mücadelesi veriyor. Bu takımlardan Eskişehirspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Ankaragücü son 3 haftaya 36’şar puanla girerken, Konyaspor, Denizlispor ve Antalyaspor ise 35’er puana sahip. 6 takımın oynayacağı maçların programı şöyle. Konyaspor: Eskişehirspor, Fenerbahçe (D), Ankaraspor. Denizlispor: Ankaraspor, Ankaragücü (D), Beşiktaş. Antalyaspor: Fenerbahçe, Ankaraspor (D), Ankaragücü. Ankaragücü: Beşiktaş, Denizlispor, Antalyaspor (D). İstanbul BŞ: Kayserispor, Kocaelispor (D), Bursaspor. Eskişehirspor: Konyaspor (D), Trabzonspor, Gaziantepspor (D).
DÜŞME ENDİŞESİ TAŞIMIYORUZ
Konyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Nadir Avcan, deplasmanda Bursaspor’a karşı alınan 3-0’lık yenilgiyi bir an önce unutmaları gerektiğini belirterek “Ligden düşme konusunda en ufak bir endişemiz bulunmuyor. Konyaspor büyük bir camiadır. Bu camia birlikteliği yeniden sağlayarak kalan 3 haftayı en iyi şekilde değerlendirecek ve kesinlikle Turkcell Süper Lig’de mücadelesine yeni sezonda da devam edecektir” diye konuştu.
Deplasmanda oynanan Bursaspor maçında özellikle ilk yarı mücadele anlamında iyi bir oyun ortaya konulduğunu ifade eden Nadir Avcan “Rakibimiz UEFA Kupası’na katılma hedefi doğrultusunda inanılmaz bir birliktelik sağlamış. İkinci yarıda taraftar desteğiyle maçı kazanmasını bildiler. Basit hatalar sonucu yediğimiz gollerle oyundan koptuk ve ortaya hiç de beklemediğimiz bir sonuç çıktı. Tabiki kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Puan sıralamasında hak etmediğimiz bir yerde bulunuyoruz. Bu durumdan kurtulmak için geçmişle yaşamak yerine sadece kalan 3 haftaya en iyi şekilde konsantre olmamız gerekiyor. Bunun için başta Konya şehrine, daha sonra taraftarlarımıza ve camiamıza çok önemli görevler düşüyor. Şunu bir kez daha tekrarlamakta fayda olacağını düşünüyorum. Bizim ligden düşme diye en ufak bir endişemiz yok. Çünkü Konya şehri ve Konyaspor Turkcell Süper Lig’i gerçekten hak ediyor. Bu nedenle kalan 3 hafta bizim adımıza çok önemli. Konyaspor gerçekten büyük bir camia ve bu camia geçtiğimiz haftalardaki birlikteliği yeniden sağlayarak takımımıza vereceği destekle Konyaspor’un yeni sezonda da Turkcell Süper Lig’deki mücadelesine devam etmesinde önemli bir pay sahibi olacaktır. Biz Konyaspor Yönetim Kurulu olarak teknik ekibimize ve oyuncularımıza güveniyoruz. Kalan maçlarımızı en iyi sonuçlarla tamamlayacağız” dedi.
Eskişehirspor ile oynanacak lig maçının gerçek anlamda final olacağını da sözlerine ekleyen Avcan “Her iki takım açısından da son derece önemli bir karşılaşma olacak. Kendi sahamızda oynadığımız maçlarda seyircimiz bizim en önemli avantajımız. Bunu Eskişehirspor maçında da yanımızda görmek istiyoruz. Maçın Pazar günü saat 20:00’de başlayacak olmasıyla taraftarlarımızın bu maça gereken ilgiyi göstereceğine inanıyoruz. Eskişehirspor maçının heyecanını tüm Konya şehri olarak hissederek ve yaşayarak bizim için gerekli galibiyeti alacağız. Bunun aksi en ufak bir düşüncemiz yok” şeklinde görüş belirtti. 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri