Avantaj sadece kağıt üzerinde

Ligde kalma adına büyük bir mücadele içerisinde bulunan Atiker Konyaspor rakiplerine göre daha avantajlı bir konumda bulunuyor.

Ligde kalma adına büyük bir mücadele içerisinde bulunan Atiker Konyaspor rakiplerine göre daha avantajlı bir konumda bulunuyor.  Kağıt üzerinde fikstüre bakıldığı zaman rakiplerine göre daha avantajlı görünen yeşil-beyazlı ekibin ise maç kazanması gerekiyor.

 

 

Spor Toto Süper Ligde zor günler geçiren Atiker Konyaspor Pazar günü kritik maçta Sivasspor’u konuk edecek.  Ligde kalma adına büyük bir mücadele içerisinde bulunan Atiker Konyaspor rakiplerine göre daha avantajlı bir konumda bulunuyor.  Kağıt üzerinde fikstüre bakıldığı zaman rakiplerine göre daha avantajlı görünen yeşil-beyazlı ekibin Sivasspor maçını kazanması gerekiyor

FİKSTÜR VE İKİLİ AVERAJ AVANTAJI

Atiker Konyaspor, kümede kalmak için  Osmanlıspor, Alanyaspor ve Gençlerbirliği ile büyük bir yarış içerisinde. Yeşil-beyazlı ekibin Gençlerbirliği ve Osmanlıspor’a karşı ikili averajda üstünlüğü bulunuyor. Atiker Konyaspor Gençlerbirliğini evinde 3-0 yenerken deplasmanda 2-1 kaybetmişti. Yeşil-beyazlı ekip Osmanlıspor ile oynadığı ilk maçı evinde 1-0 kazanırken deplasmanda 0-0 berabere kaldı. Alınan bu sonuçlar atiker Konyaspor’u ikili averajda avantajlı konuma getirdi.  Sezon sonunda olası bir puan eşitliğinde Konyaspor, ligi bu iki takımın üzerinde bitirecek. Alanyaspor ise bir gol avantajıyla Konyaspor’a karşı ikili averajda üstün.

ÖNCE KAZANACAK SONRA RAKİPLERİNİN KAYBETMESİNİ BEKLEYECEK

Atiker Konyaspor’un kümede kalma adına yarıştığı rakiplerinin zor maçları bulunuyor.  Yeşil-beyazlı ekip Sivasspor’u yendiği takdirde puanını 28’e çıkartacak. 27 puanda yer alan Gençlerbirliği evinde lider Galatasaray, 28 puanda yer alan Osmanlıspor ise deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak. İki başkent ekibinin de önümüzdeki hafta puan kaybetme ihtimalleri çok yüksek olarak görülüyor. Konyaspor, alacağı Sivas galibiyetiyle bir anda bu iki takımı da geride bırakma avantajı yakalamış olacak.

MAÇ SAHADA KAZANILIR

Fikstür avantajının sadece kağıt üzerinde olduğunu ifade eden Konyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, “Fikstür avantajımız görünüyor. Ancak bu kağıt üzerinde sadece. Maçlar sahada kazanılıyor. Sahada kazanmazsanız fikstür avantajının hiçbir avantajı olmaz” dedi

FERHAT TÜRKOĞLU     

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri