Av Toyaksi: Kilis’te Polise Yapılan Operasyonda Hukuki Hiçbir Delil Yok

Kilis'te polise yapılan algı operasyonunda gözaltına alınan 27 kişinin tamamı serbest bırakıldı. Kilis merkezli yapılan algı operasyonunda dün gece serbest bırakılan 23 kişinin ardından bu sabah saatlerinde ifade vermeye gelen 3 polis de...

Kilis'te polise yapılan algı operasyonunda gözaltına alınan 27 kişinin tamamı serbest bırakıldı. Kilis merkezli yapılan algı operasyonunda dün gece serbest bırakılan 23 kişinin ardından bu sabah saatlerinde ifade vermeye gelen 3 polis de çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

2002-2007 yılları arasında Kilis Emniyet Müdürlüğü’nde istihbarat şube müdürlüğü yapan Gürsel Aktepe, müfettişlerin 'Aslı astarı olmayan içi bomboş bir dosyayla' insanları zan altında bıraktığını vurgularken, algı operasyonundaki iddialarla ilgili hiçbir delilin olmadığını belirten avukat İbrahim Toyaksi, “Dosyada hukuki hiçbir delil yok. Mesela müvekkilime atfedilen suçlardan bir tanesi örgüt kurma. Biz az önce savcılıkta ifade verdik örgütle kurmayla ilgili hiçbir şey sorulmadı. Dosyada bununla ilgili hiçbir delil yok. Aslı astarı olmayan bir dosya çamur at iz kalsın mantığıyla bir soruşturma yürütülüyor.” dedi.

'ASLI ASTARI OLMAYAN İÇİ BOMBOŞ BİR DOSYA'

Yapılanların tam bir algı operasyonu olduğunu belirten Kilis eski İstihbarat Şube Müdürü Gürsel Aktepe, Türkiye’de tam bir hukuk garabeti yaşandığını söyledi. Müfettişlerin verdiği kararları eleştiren Aktepe, “Maalesef ülkemizde bugün hukuk garabeti yaşanıyor. Bu benim ifadem değil, İzmir’deki arkadaşlarımızın gözaltına alındıkları mahkemenin gerekçeli kararında verdiği ifadede geçiyor. Ülkemizde yaşanan maalesef bir hukuk garabeti var. Müfettişlerin aslı astarı olmayan içi bomboş ifadeleri bir dosya içerisinde toplayarak insanlar zan altında ve değişik ithamlara maruz bırakılıyor. Halbuki Anayasada teminat altına alınan haklar var. En baştaki haklardan bir tanesi yargının bağımsızlığı. Yine yetki gasbı, müfettişler sanki kendilerine göre hakimin verdiği bir kararla yapılan işlemi usulsüz olarak değerlendiriyor ve insanları suçluyorlar. Yine hakim teminatı var. Bu da hiçe sayılarak yani birilerinin düşüncelerine anlayışlarına hizmet etmek için uydurma içi bomboş iddialarla hazırlanan iddialar.” şeklinde konuştu.

Ailesinden ve çocuklarından fedakarlıkta bulunarak görev yapmış olan arkadaşlarının ve kendisinin bir değişik algı operasyonlarına maruz bırakıldığını belirten Aktepe, “Algı operasyonlarıyla gündeme getirmeye çalışıyorlar ama Allah’ın izniyle milletimizi vicdanı bunlara kesinlikle vize vermeyeceğini düşünüyorum. Bu hukuksuzluklara bu usulsüzlüklere bir şekilde alet olanlar hem vicdan azabı çekecekler hem de adaletin gerçek anlamada tecelli ettiği anlarda bunun hesabını vereceklerini düşünüyorum.” dedi.

Aktepe, “Bugün serbest kalarak hakkımdaki iddiaların ne kadar boş olduğu bir kere daha burada tecelli etti. Ayrıca adaletin tecellisi için Berlin’deki hakim ve yargıçlara gitmeye gerek yokmuş. Ülkemizde her türlü baskıya, isteğe ve talebe rağmen hakkın ve hukukun kendi kanunları çerçevesinde davranan hakimler var. Ve bugün bu bir kere daha tecelli etti. Bugün burada dualarıyla varlıklarını hissettiğim şurada bize katılımlarıyla maddi manevi anlamda destek olan tüm dostlarıma da teşekkür ediyorum. Ailemin de manevi desteğinde olduğunu biliyorum ve onlara da teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kendisiyle ilgili iddiaların zaman aşımına uğradığını belirten Aktepe, “8 yıl önce zaman aşımına uğramış bir iddiayla suçluyorlar. Bu gerçek bir hukuk garabeti. İnşallah bundan sonra böyle şeyler yaşanmaz. Ancak başka illerde bu tür çalışmaların devamının geleceği kulağımıza geliyor. Bir gün hukuk gerçek mecrasında işleyecek ve bu kararı gösterecek hakimler hala ülkemizde var olduğuna inanıyorum.” dedi.

Yapılan algı operasyonunda tam bir çamur at izi kalsın mantığı olduğunu vurgulayan polislerin avukatı İbrahim Toyaksi şu açıklamayı yaptı; “Müvekkilim ve diğer arkadaşlar hepsi serbest kaldı. Dün 16 kişi savcılık aşamasında serbest kaldı. 7 kişi mahkemeye sevk edilmişti onlar serbest kaldı. Bugün 2 kişi savcılık aşamasında, 1 kişi de mahkemede serbest kaldı. Dosyada hukuki hiçbir delil yok. Mesela müvekkilime atfedilen suçlardan bir tanesi örgüt kurma. Biz az önce savcılıkta ifade verdik örgüt kurmayla ilgili hiçbir şey sorulmadı. Dosyada bununla ilgili hiçbir delil yok. Aslı astarı olmayan bir dosya. Çamur at iz kalsın mantığıyla bir soruşturma yürütülüyor. Şuan Allah’a şükür hiç gözaltı yok.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri