Atso’nun 134’üncü Kuruluş Yıldönümü

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, ATSO’nun iş adamları için bir okul olduğunu, iş adamlarının mecliste demokrasiyi öğrendiğini söyledi.ATSO 134. Kuruluş Yıldön...

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, ATSO’nun iş adamları için bir okul olduğunu, iş adamlarının mecliste demokrasiyi öğrendiğini söyledi.

ATSO 134. Kuruluş Yıldönümü kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. ATSO Meclis Salonunda düzenlenen etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı ve ATSO eski Başkanı Çetin Osman Budak, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO eski başkanları, meclis üyeleri ve davetliler katıldı. Etkinlikte, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından ATSO’nun geride kalan 134 yılını anlatan kısa bir film gösterisi sunuldu. ATSO Başkanı Davut Çetin, Doğu ve Güneydoğu’da süren operasyonları hatırlatarak, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

“ATSO GERÇEK BİR OKUL”

134 yıllık geçmişin Antalya Ticaret ve Sanayi Odasına büyük sorumluluklar verdiğini belirten Çetin, “134 yıl boyunca, Antalya’nın en önemli sorunları ve çözüm yolları önce bu çatı altında konuşulmuştur. Odamız, tarihi boyunca, Antalya işadamlarının ortak aklı, ortak sesi olarak öne çıkmıştır. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası birçok işadamı için gerçekten bir okul olmuştur. Burada demokrasiyi de öğrenirsiniz. Çünkü Odaların meclisleri bağımsız işadamlarından oluşur. Burada menfaat ve itaat yoktur. Odaları hem meclisi hem de bakanlık denetler, her şey şeffaftır. Köklü tarih, gelenek ve kurumsal kültür demektir. Odamız bu hususlarda da bir okul gibidir” diye konuştu.

“65 ÜZERİNDEN 64 PUAN ALMIŞ OLMAMIZ ÖNEMLİ BİR BAŞARI”

ATSO’nun gençlere meslek kazandırmasının yanında üyelerine nitelikli elaman sağladığına değinen Çetin, “son dönemde Üniversite sanayi işbirliğinde yeni çalışmalar da başlattık. Ben bu çatı altında göreve 1999 yılında Tunay Altıpınar Başkan döneminde başladım. Daha sonra Sayın Menderes Türel, Sayın Kemal Özgen ve Sayın Çetin Osman Budak ile birlikte çalıştık. Herkesin fedakarlıkla, gayretle hizmet ettiğini bizzat biliyorum. Odamızın kurumsal yapısının güçlenmesine de büyük önem verdik. TOBB Akredite odalar derecelendirmesinde 65 üzerinden 64 puan almış olmamız önemli bir başarıdır. Ticaret ahlakı önemli bir konumuzdur, bu konuda Etik Kurul projesi artık hayata geçecek” diye konuştu.

“2016’NIN TURİZM VE TİCARETE CANLILIK KAZANDIRACAK”

22 Nisan’da açılacak olan EXPO 2016’nın turizm ve ticarete canlılık kazandıracağını belirten Çetin, “EXPO etkinlik programının da birkaç gün içinde kesinleşerek açıklanmasını bekliyoruz. Üzerinde durmamız gereken bir konu, EXPO döneminde kent merkezinin ve Kaleiçi’nin de canlılık kazanmasıdır. Bu nedenle Antalya Alışveriş festivali projesine çok önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

“KENT OLARAK BÜYÜYÜNCE BİR ARAYA GELMEK DE ZORLAŞTI”

Türkiye’nin ekonomik ve sosyal sorunlarının uzlaşma ile çözüleceğini ileri süren Çetin, “Uzlaşma demokrasinin gereğidir, demokrasi ise ekonomik gelişmenin en önemli faktörlerinden birisidir. Antalya’nın geleceği elbette partiler üstü bir konudur. Geçmişte Antalya şehir kulübü herkesi bir araya getirirdi. Kent olarak büyüyünce bir araya gelmek de zorlaştı. Bunun için de belki bir danışma kurulu gibi farklı bir yapı kurmanın yararlı olacağını düşünüyorum. Ayrıca, geçmişte, Antalya’nın zor koşullarında yatırım yapmış, işini geliştirmiş, sadece Antalya’dan kazanmamış, aynı zamanda Antalya’ya kazandırmış işadamlarına da vefa borcumuz olduğuna da inanıyorum” dedi.

Etkinliğe davetli olarak katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak ise, ATSO’nun Antalya’nın kalkınmasında büyük faaliyetleri olduğunu aktardı

Etkinlikte en eski faal gerçek 3 gerçek eski üyeye ve Üretimde Uluslar arası ödül alan üyelere Meclis Başkanı İzzet Bayar ve ASTO Başkanı Davut Çetin tarafından plaket takdim edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri