Atso, Eski Binayı Satıp Yeni Binanın Arazisini Satın Alacak

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), yaklaşık 13 milyon liraya mal olan yeni hizmet binasının borçlarını ödemek için şehir merkezindeki eski binayı satışa çıkardığı söylentilerinin doğru olmadığını bildirdi. ATSO’nun eski...

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), yaklaşık 13 milyon liraya mal olan yeni hizmet binasının borçlarını ödemek için şehir merkezindeki eski binayı satışa çıkardığı söylentilerinin doğru olmadığını bildirdi. ATSO’nun eski binadan elde edilecek gelirle yeni binanın da bulunduğu Milli Emlak Müdürlüğü'nden tahsis edilen 16 bin 35 metrekarelik alanı satın alacağı belirtildi.

ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, yeni binanın bulunduğu alanın 2000'li yıllardaki yönetime hizmet binası yapılmak şartıyla Milli Emlak'tan 49 yıllığına tahsis edildiğini belirterek, “Biz yönetime geldikten sonra buraya yeni binamızı yaptık. 16 bin 35 metrekarelik bir alan var. Önümüzde 35 yılımız daha var. Ancak, biz Milli Emlaktan bize tahsis edilen bu araziyi satıl almak istiyoruz. Yaklaşık burasının 9,5 milyon liraya malolmasını bekliyoruz.” dedi.

Serteser, eski binayı satışa çıkardıklarını ancak 10 milyon TL altında satmayı düşünmediklerini, yeni binanın yaklaşık 13 milyon liraya malolduğunu, 5 milyon liralık da borçları kaldığını kaydetti. Eski binanın satılarak yeni binanın borçlarının ödeneceğinin doğru olmadığını ifade eden Serteser, "Eski binamızın değeri son durumuna gelmiş durumda. Şehir merkezindeki değeri 10 kat artmaz. 10 yıl sonra 20 milyon etmez ancak, yeni binanın arazinin değeri hızla artmaktadır. Arsanın 10 sene sonraki değeri şimdiki binadan çok daha fazla olacak.” diye konuştu.

Hüsnü Serteser, mecliste oy birliğiyle alınan karar doğrultusunda bir yıldır sürdürülen komisyon çalışmaları sonrasın da eski binanın parasıyla yeni binanın arazisinin alınması yönünde karar alındığını dile getirdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri