Atso Başkanı: ‘kaotik Ortamdan' Çıkış Yolu Evrensel Hukuktur

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO), başarılı gerçek ve tüzel kişi üyelerini teşvik amacıyla her yıl düzenlediği geleneksel ödül töreni yapıldı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO), başarılı gerçek ve tüzel kişi üyelerini teşvik amacıyla her yıl düzenlediği geleneksel ödül töreni yapıldı. SGK'ya en çok prim ödeyen, en çok istihdam sağlayan, döviz kazandıran, vergi birincisi olan, Türkiye'nin ilk ve ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasına giren ATSO üyelerinin ödüllendirildiği tören ATSO Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu katıldı.

ATSO BAŞKANI: KAOTİK ORTAMDAN ÇIKIŞ YOLU EVRENSEL HUKUK

Törenin açılış konuşmasını yapan ATSO Başkanı Çetin Osman Budak Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini söyledi. Budak, “Artık gönlümüz güzel şeyler söylemek, güzel şeyler duymak ve görmek istiyor. Ama birkaç aydan bu yana siyasette, sokakta, yasama, yargı, yürütme kurumlarında ve ekonomide artan bir gerginlik yaşıyoruz. Bu gerginlik toplumu da ekonomiyi de olumsuz etkiliyor.” diye konuştu. Türkiye'nin içinde bulunduğu ‘kaotik ortamdan' bir an önce çıkması gerektiğinin altını çizen Budak, çıkış yolunu ise ‘evrensel hukuk' olarak gösterdi.
Siyasette gerginliğin sokağa ve ekonomiye de yansıdığı uyarısında bulunan Budak şöyle konuştu: “Burada sorun; bizim siyasal, hukuki, idari yapımızın, kabına sığmayan bu büyük ülkenin ve milletin ihtiyaçlarına artık cevap verememesidir. Dolayısıyla kaliteli demokrasi ve güçlü ekonomi için yapmamız gerekenler bellidir. Vatandaşa bu ülkenin sahibi olduğunu gösterecek kaliteli demokrasilere yakışır şekilde, acil adımlar atılması gerekiyor. Aksi halde toplumda fay hatlarının açılması ve gerilim birikmesi yeni depremlere yol açabilir.”

ANTALYA HAPŞIRSA HASTA OLURUZ
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya'ya geldiğinde moral bulduğunu belirterek, “Sizin kendi başarı hikayenize iyi bakmanız lazım. Türkiye'de girişimci sayısı yüzde 35, Antalya'da yüzde 45 arttı. İstihdam Türkiye'de yüzde 38 artarken Antalya'daki yüzde 48. Kadın istihdamında yüzde 54 iken Antalya'daki yüzde 72. Bakıyorum son 5 yılda kurumlar vergisinde tam yüzde 100 artış var Antalya'da. Gelir vergisi artış oranı yüzde 60. Antalya bunu bütün dünyada son 5 yılda müthiş krize rağmen başardı. Avrupa'da 5 milyon kişi işini kaybederken Türk özel sektörü olarak son 5 yılda 5 milyon kişiye istihdam sağladık. Bunun içinde en büyük katkı Antalya'nın.”
81 ilin içinde Türkiye'ye net 10 milyar dolar döviz getiren tek şehrin Antalya olduğunu kaydeden TOBB Başkanı, “Antalya hapşırsa Türkiye hasta olur. Onun için çok önemlisiniz. Antalya olmasa İstanbullu, Ankaralı ne sebze ne meyve yiyebilir. Bu yüzden Antalya'ya iyi bakmak lazım.” dedi.

KİMLER VAR LİSTEDE?

2012 YILI GELİR-KURUMLAR VERGİSİ
Gelir Vergisi/Ticari Kazanç: Mehmet Dikmen, Yılmaz Turgan, Muharrem Ertuğrul.
Gelir Vergisi/MSİ-GMSİ: İzzet Münir Uzun, İbrahim Şencan, Güngör Ahmet Yitmen.
Kurumlar Vergisi: Fraport IC İçtaş Antalya Havalimanı Terminal Yatırım Ve İşletmeciliği, AGT Ağaç Sanayi, Galeri Kristal Turizm İnşaat.
Temsilcilikler Gelir Ve Kurumlar Vergisi Birincileri: Akseki Temsilciliği Gelir Vergisi: Mehmet Çetintaş,
Akseki Temsilciliği Kurumlar Vergisi: Gökçe Nakliyat, Meyve Suları, Yaş Sebze Meyve Tic.Ltd.Şti.
Kemer Temsilciliği Gelir Vergisi: Zülfükar Ali Arslan
Kemer Temsilciliği Kurumlar Vergisi: Kemer Özel Yaşam Hastanesi
Elmalı Temsilciliği Gelir Vergisi: Özgür Dumlupınar
Elmalı Temsilciliği Kurumlar Vergisi: Osman Akdeniz Pet.Ür.Soğuk Hava Deposu
Gazipaşa Temsilciliği Gelir Vergisi: Ali Oğuz.
Gazipaşa Temsilciliği Kurumlar Vergisi: Cemal Şenol Gıda
Korkuteli Temsilciliği Gelir Vergisi: Yaşar Sancaktar
Korkuteli Temsilciliği Kurumlar Vergisi: Nur Gıda İnşaat Turizm Unlu Mamüller ve Su Ürünleri Ltd.Şti.
Serik Temsilciliği Gelir Vergisi: Havva Erdoğan
Serik Temsilciliği Kurumlar Vergisi: Nunhems Tohumculuk Ltd.Şti.

2012 YILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMETLER
Seyahat Acenteleri: Alkan Grup, Tez Tour, Tantur Turizm, Novum Turizm
Konaklama Tesisleri: Pgs Otelcilik, Pgs Hotels World Palace, Fine Otel Turizm İşletmecilik AŞ -Rıxos, Cömertoğlu Otelcilik Delphin Imperial Antalya Şb.
İhracat Döviz Geliri: Adopen, Eti Elektrometalurji Anonim Şirketi, AGT Ahşap Sanayi ve Ticaret AŞ
Yaş Sebze-Meyve İhracatı: Muşlu Kardeşler, Renezoğlu Tarım Ürünleri, Meykon Meyve ve Kaynak Suları
Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatı: Çiçekçiler Birliği Dış Ticaret AŞ, Fleurantalya Süs Bitkisi Üretim AŞ
SGK’ya En Çok Prim Ödeyen / En Çok İstihdam Sağlayan İlk 3 Firma: Fıne Otel Turizm İşletmecilik Anonim Şirketi, Güneş Ekspres Havacılık Anonim Şirketi, Voyag Turizm Otelcilik İşletmesi.
Türkiye’nin İlk 500 Sanayi Kuruluşu Arasında Yer Alan Antalya Firmaları: Adopen, AGT Ağaç Sanayi ve Ticaret AŞ, Yörükoğlu Süt ve ürünleri
Türkiye’nin İkinci 500 Sanayi Kuruluşu Arasında Yer Alan Antalya Firmaları: Ekiciler Süt Gıda Tarım Hayvancılık AŞ, Eti Elektrometalurji AŞ, Antalya Enerji Üretim AŞ.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri