Atso, Afyonkarahisar’ın Mart Ayı İhracat Rakamlarını Açıkladı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasından (ATSO) yapılan açıklamada, kentin mart ayı ihracatının düştüğü belirtilerek, 2016 yılı Mart ayı ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 24,6 düşüşle 23 mi...

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasından (ATSO) yapılan açıklamada, kentin mart ayı ihracatının düştüğü belirtilerek, 2016 yılı Mart ayı ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 24,6 düşüşle 23 milyon 18 bin dolar olarak gerçekleştiği kaydedildi.

Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, 2016 yılı ilk 3 aylık ihracatın 2015 yılına göre yüzde 21,2 düşüşle 64 milyon 802 bin dolar olarak gerçekleştiği belirtildi. Afyonkarahisar’dan Mart ayında 68 ülkeye ihracat yapıldığının vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Geçen sene mart ayında 78 ülkeye ihracat yapılmıştır. Mart ayında gerçekleşen ihracatın ülkelere dağılımına baktığımız zaman en çok ihracatı Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) yapmış olduğumuz görülmektedir. Geçen sene ki mart ayına göre ABD’ye yüzde 21,7 artan ihracatımızın tutarı 4 milyon 834 bin dolar olmuştur.

En çok ihracat yaptığımız ülkeler sıralamasında ikinci sırada düşüş olmasına rağmen Irak yer almaktadır. Yüzde 47 düşen ihracatımız 4 milyon 704 bin dolar olarak gerçekleşmiştir.

Sektörel olarak mart ayı ihracatına baktığımızda birinci sırada çoğunluğu mermer olan maden ve metaller sektörü ihracatında artış gözlemlenmiştir. Yüzde 1,7 oranında artan mermer ihracatı 13 milyon 335 bin dolar olmuştur.

İkinci sırada yüzde 49 oranında düşen yumurta ve tavuk ürünlerinin yer aldığı su ürünleri ve hayvansal mamulleri sektörü yer almaktadır. Bu sektörde 5 milyon 264 bin dolarlık ihracat gerçekleşmiştir.

En çok ihracatı yapılan diğer bir sektör ise yüzde 403 oranında büyük bir artış gerçekleştiren meyve ve sebze mamulleri sektörüdür. 1 milyon 641 bin dolarlık ihracat ile sektörel sıralamada üçüncü sırada yer almıştır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri