Ato Üyelerinden Peterfood Fuarı’na Çıkartma

Adana Ticaret Odası’nın, kentin ekonomik potansiyelinin uluslararası pazarlara taşınarak ihracat rakamlarının artırılmasına yönelik faaliyetleri kapsamında Adanalı işadamları, Rusya’nın St. Petersburg kentinde düzenlenen Peterfood 2014...

Adana Ticaret Odası’nın, kentin ekonomik potansiyelinin uluslararası pazarlara taşınarak ihracat rakamlarının artırılmasına yönelik faaliyetleri kapsamında Adanalı işadamları, Rusya’nın St. Petersburg kentinde düzenlenen Peterfood 2014 Gıda Fuarı’na katıldı.

ATO Meclis üyelerinin faaliyet gösterdikleri sektörlere göre gruplandırılarak; yurt dışı fuarlara katılımları sağlanıyor. Bu karar doğrultusunda ilk olarak gıda sektöründe faaliyet gösteren ATO üyeleri, St. Petersburg’da 10-13 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Peterfood Uluslararası 2014 Gıda Fuarı’na katılarak, dünyanın dört bir yanından gelen yüzlerce firmanın stantlarını ziyaret etti.

5000 metrekarelik katılım alanında, 14 ülkeden 200 katılımcı ve 6000 dolayında yerli ve yabancı profesyonel ziyaretçiyi bir araya getiren Peterfood Uluslararası 2014 Gıda Fuarı, perakendecilerle alıcı ve katılımcıları buluşturma garantisi veren önemli bir fuar niteliğinde.

25 kişilik bir heyetle gerçekleştirilen etkinlik sırasında, Adana Ticaret Odası üyeleri ve yetkilileri, Türkiye için önemli bir gıda ürünleri pazarı olmasının yanında, komşusu olduğu ülkelere ülkelerin pazarlarına giriş imkanı sunan Rusya’da, sektöre yönelik iş imkanlarını her yönüyle tanıma fırsatını elde ettiler.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, yaklaşık 160 milyon nüfuslu Rusya’nın özellikle yaş sebze-meyve ve diğer gıda ürünleri alanında Türk firmaları için çok önemli bir ihracat pazarı oluşturduğunu ve Türk firmalarının Rusya’nın 6 milyar dolar tutarındaki gıda ithalatının 1.1 milyar dolarlık bölümünü karşıladığını bildirdi. Menevşe, “Bu kapsamda Odamız hem Türkiye için önemli bir gıda ürünleri pazarı olan, hem de komşu ülkeleri nedeniyle çok büyük bir pazara giriş imkanı sunan Rusya Federasyonu’nun St. Petersburg şehrinde düzenlenen Peterfood 2014 Gıda Fuarı’na katılım gerçekleştirmiştir. Fuar süresince Adana Ticaret Odası Heyeti’nde yer alan üyelerimizin başarılı iş görüşmeleri yapmış olduğunu memnuniyetle öğrendim. Bu görüşmelerin karşılıklı ticaret ve kazançla sonuçlanacağına inanıyorum. İlk defa bu seviyede bir uluslararası fuara katılma imkanını elde eden Adana firmaları, uluslararası ticareti öğrenme ve kendilerini geliştirme konusunda faydalı tecrübeler edinmiştir. Odamızın bu başarılı etkinliğinin tüm katılımcı firmalar için kazançlı bir iş kapısı aralamasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri