ATM'ler işlem için ne kadar ücret alıyor?

Tüketicilerin hayatını kolaylaştırmak için neredeyse her köşede bir ATM var ancak bankaların bu hizmeti zannettiğiniz kadar masum değil.http://www.ekofinans.com/application/static/data/611x395_ortakatm_4f94fc3c147a9.jpg

Yüksek havale ücretleriyle gündeme gelen bankaların her köşe başında kurduğu ATM'ler de cep yakıyor. Bankalar tüketicinin karşısına her gün yeni bir masraf ve komisyon ile çıkıyor. Nakit çekildiğinde nakit çekim faizi alan banka bununla yetinmeyip bir de 1000 TL üstü nakit çekimlerde yüzde 2 nakit çekim ücreti adı altında komisyon aldı. Nakit çeken tüketiciden alacağı bitmeyen bankalar şimdi de her para çekiminden 1 TL ücret kesmeye başladı. İşte Ankara’dan D.D’nin sikayetvar.com’a yazdığı şikayet şöyle:

ATM 1 TL KESİNTİ YAPIYOR

“Hesabıma gönderilen parayı çekmek için hesabımın bulunduğu bankanın ATM’sine gittim. İlk olarak 1000 TL çektim ve banka benden 1 TL kesti. Banka 1000 TL üzeri para çekimlerinde masraf kesmiyordu. Şimdiye kadar bu ücret alınmıyordu. Daha sonra çektiğim para yetmeyince tekrar 30 TL çektim bankadan ve banka yine benden 1 TL çekti. Paraya ihtiyacım olduğu için kabul ettim. ATM’deki her işlem için kesilen 1 TL’lik uygulama daha önceleri yoktu.Bu yeni uygulama haksızlıktır.”

ATM’den Para Çekeceklerin Ödeyecekleri Belli Başlı Ücretler Şöyle:

ATM’den Nakit Çekim Ücreti

İşlem Ücreti

Bakiye Sorma Ücreti

Borç Detay Yazdırma Ücreti

Kartsız Para Yatırma Ücreti

Ortak ATM Para Çekme Ücreti

Ortak ATM Bakiye Sorma Ücreti

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri