"Atm’de Çip Var" İhbarı Polisi Alarma Geçirdi

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bir bankaya ait ATM’nin monitörünün yan tarafında çip gören vatandaşın ihbarı polisi alarma geçirdi. Yapılan incelemede ATM’de görülen çipin her ATM’de olan normal bir ç...

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bir bankaya ait ATM’nin monitörünün yan tarafında çip gören vatandaşın ihbarı polisi alarma geçirdi. Yapılan incelemede ATM’de görülen çipin her ATM’de olan normal bir çip olduğu anlaşıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kadirli Kaymakamlık binası karşısında bulunan bir bankaya ait ATM’sinde ekranın yanında dolandırıcılık amacıyla yerleştirilmiş bir çip gördüğünü söyleyen vatandaşlar durumu hemen polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri ATM’nin çevresinde güvenlik önlemi alarak ATM’nin yanında duran 3 kişiyi gözaltına aldı. Sonra durum banka yetkililerine bildirildi. Banka görevlileri ATM’de yaptıkları incelemede ekranın iç kısmında bulunan ve çip gibi görünen aletin aslında ATM’nin kendi parçası olduğunu tespit ettiler.

’Banka ATM’sine çip yerleştirip banka kartlarını kopyalamışlar’ şeklindeki dedikodunun ilçede hızla yayılması ile gün içerisinde o ATM’yi kullanan onlarca kişi ise polisi aradı. Gerçeğin ortaya çıkmasıyla birlikte banka müşterileri rahat bir nefes aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri