Atletlerin tercihi Adana

Ilıman iklim koşulları nedeniyle özellikle kuzey ülkelerinin atletizm milli takımının kampları için Adana'yı tercih ettiği bildirildi.

Son olarak Hollanda Atletizm Atmalar Milli Takımı sporcuları Linda Hoedemakers, Loes Verlaak, Etienne Orbans, Tom Corstjens, Frans Boumans, Mare Hermans, Angela Waaijer, antrenörleri Robert-Jan Vos nezaretinde Adana Atletizm Eğitim Merkezi'nde çalışmalarını sürdürüyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Mustafa Lavkor, yaptığı açıklamada, Adana'nın yabancı milli takımlar için cazip bir kamp merkezi olmaya başladığını söyledi.

Kentin ılıman iklim koşulları, güneşli ve güzel havası nedeniyle özellikle kuzeydeki ülkelerin sporcularının ilgisini çektiğini anlatan Lavkor, şunları kaydetti: ''Şu anda ilimizde Hollanda Atmalar Milli Takımı kamp yapıyor. Son yıllarda yabancı ülkelerin milli takımları kamp için kentimizi tercih etmeye başladı. Özellikle Aralık ayından itibaren Rusya başta olmak üzere Ukrayna, Estonya ve Bulgaristan atletizm milli takımları dönemsel olarak kente kamp yapmaya geliyor. Burayı tercih etmelerindeki en büyük etken ise ılıman iklim koşulları. Soğuk kış aylarında özellikle de Rusya'daki sporcular aşırı soğuk nedeniyle antrenman yapmakta sıkıntı yaşadıklarında buraya geliyorlar. Adana'da havanın sıcak olması, kısa bir dönem yağış alması yabancı sporcuların burayı tercih etmelerinde etkili oluyor.''

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri