Atışarak oy topladılar

TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener başörtüsünün bir sorun olmadığını belirtti. Akşener, iktidar ve anamuhalefetin atışarak oy topladığını söyledi
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener önceki gün partinin düzenlediği çeşitli programlara katılmak üzere Konya’ya geldi. Akşehir, Argıthanı ve Ilgın’da gerçekleştirilen programların ardından Konya’ya gelen Meral Akşener, gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.
BAŞÖRTÜSÜ EKONOMİNİN ÜZERİNE ÖRTÜLÜYOR
Seçim sürecinde partilerin yaptığı çalışmalara değinen TBMM Başkanvekili  Meral Akşener iktidar ve ana muhalefet partisinin başörtüsü konusunu tartışarak birbirilerini beslediğini ifade etti. Akşener, “Bir kısım başörtüsü serbest bırakılmalı dedi, diğer kısım ise hayır böyle olmamalı dedi. İki taraf birbiriyle atışırken oy topladı. Ama başörtüsünde en ufak bir gelişme oldu mu, hayır. Benim şahsi görüşüm başörtüsünün kamu kurumlarında bile serbest edilmesi. Ancak asıl mesele bu değil, başörtüsü ekonomik zorlukları örten bir şal olarak kullanılıyor” diye konuştu. Yeni seçim sürecinde halkın ekonominin üzerine örtülen bu şalı kaldırdığını ve bu nedenle de iktidarın yeni bir arayışa düştüğünü kaydeden Meral Şener, bu kez de Davos zirvesinde yaptığı bir konuşma ile prim yapmaya çalıştığını ifade etti. Türkiye’nin her platformda onurlu bir şekilde temsil edilmesini iyi karşıladığını ancak, bunu siyasi bir çıkar olarak kullanmanın yanlış olduğunu anlatan Akşener, “Milletimiz bu kez oynanan oyunlara gelmeyecektir” dedi.
29 MART’TA TÜRKİYE’NİN GERÇEKLERİ ORTAYA KONACAK
29 Mart Mahalli İdareler Seçimleriyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, “29 Mart seçimleri Türkiye’nin gerçeklerinin konuşulduğu bir seçim olacak. Bu gerçeklerin ortaya konmasında  MHP’nin üstlendiği misyon büyüktür. İktidar muhalefetin aleyhinde konuşurken, muhalefet ise sadece çözüm önerileri sunuyor. İktidar partinin görevi mitingden mitinge koşmak değil, ülke sorunlarına çözüm üretmektir. Çözüm üreten bir parti olarak MHP 68 milletvekiliyle TBMM’de olmasaydı ne olurdu diye düşünüyorum” diye konuştu. Sözlerinin sonunda kadınlara da atıfta bulunan Meral Akşener, kadınları milletin sinir uçları olarak yorumladı.
TÜRKLÜK ŞUURUNU VE İSLAM AHLAKINI İHLAL ETMİYORUZ
MHP Konya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ise üslup kirliliği ve ahlaki açıdan sakınca bulunan sözleri ifade eden Genel Başkanların bulunduğu bir ortamda MHP’nin Türklük şuurunu ve İslam ahlakını ihlal etmeyen bir anlayışın mensubu olduğunu ifade etti. Siyasiler arasındaki üslup sorununun sosyal çözülmelere de yol açabileceğine dikkat çeken Faruk Bal, sosyal bir çözülmeye neden olmamak için yerel yönetimdeki projelerini bu tür saldırılara ve provokatif faaliyetlere uymadan sürdürdüklerini bildirdi. Seçime yönelik olarak halka seslenen Faruk Bal, “Seçmenden talebimiz elini vicdanına koysun, akıl ve vicdanla oyunu kullansın” dedi. Mevcut hükümetin Türkiye üzerinde korku bulutu oluşturmaya çalıştığını vurgulayan Faruk Bal, “Teknolojik imkanları kullanarak vatandaşın görüşmelerini bile dinliyorlar. Bununla yetinmeyip yaptıkları konuşmalarda eğer bize oy vermezseniz size hizmet yok şeklinde şantajlar yapılıyor. Bu tehditler hükümetin hak ettiği yere gitmesini sağlayacaktır. Bu seçimler Adalet ve Kalkınma Partisi’nin hesap görme günü olacaktır” diye konuştu.
MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetinin 6 yıl 4 aydır ülkeyi yönettiğini, şöyle bir geriye bakıldığında milyonlarca insanın aç ve işsiz kaldığını bildirdi. Sanayi üretiminin yüzde 23 oranında düştüğünü kaydeden Kalaycı, “Bu rakamlar ifade ediyor ki tezgahların yüzde 40’ı kapandı. İşsizlik arttı, ekonomideki daralma artarak devam ediyor” ifadelerini kullandı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri