Atina'dan "Yunan-arap Eğitim Ve Kültür Merkezi" Saldırısına Sert Tepki

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, başkent Atina’daki "Yunan-Arap Eğitim ve Kültür Merkezi"ne yapılan çirkin saldırıyı sert bir dille kınadı. Bakanlık, “Çirkin ve kışkırtıcı eylemi kesin bir dille kınıyoruz.” dedi.Yunanistan’ın...

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, başkent Atina’daki "Yunan-Arap Eğitim ve Kültür Merkezi"ne yapılan çirkin saldırıyı sert bir dille kınadı. Bakanlık, “Çirkin ve kışkırtıcı eylemi kesin bir dille kınıyoruz.” dedi.

Yunanistan’ın başkenti Atina’daki "Yunan-Arap Eğitim ve Kültür Derneği" girişine bu gece bırakılan kesik domuz başı ile İslam dinini hedef alan küfürlü yazıların yazılmasına Yunan Dışişleri Bakanlığı sert tepki gösterdi.

Saldırganların en kısa sürede yakalanarak yargıya teslim edileceği belirtilen açıklamada, “Moshato’da meydana gelen provokatif eylem, nefret ve hoşgörüsüzlüğü yaymayı hedeflemektedir. Bu sadece Müslüman insanlarımızı değil bu tip aşırı davranışları kınayan bütün Yunan toplumunu da incitmektedir.” denildi.

"Barışçıl yaşama havasını hedef alan yabancı düşmanı failler, en kısa sürede yakalanarak adli makamlar önüne çıkarılacaktır" vurgusunun yer aldığı açıklamada, “Saldırı Yunan halkı ile Arap ve Müslüman dünyası arasındaki mükemmel ilişkilere zarar veremeyecektir” ifadeleri kullanıldı.

Yunan-Arap Eğitim ve Kültür Derneği, 2007'den bu yana 4 katlı müstakil binada hizmet veriyor. Atina'nın en büyük mescidi de binanın zemin katında yer alıyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri