Atilla Yayla'dan Sabah'a Yalanlama

Akademisyen Atilla Yayla, Sabah gazetesinin, Etyen Mahçupyan'a destek verdiği yönündeki haberini yalanladı. Sabah, Mahçupyan'ın “Bizde değişen bir şey yok. Bir ay içinde netice alırız.” şeklindeki yazısını paylaşarak "Benim de gözlemlerim...

Akademisyen Atilla Yayla, Sabah gazetesinin, Etyen Mahçupyan'a destek verdiği yönündeki haberini yalanladı. Sabah, Mahçupyan'ın “Bizde değişen bir şey yok. Bir ay içinde netice alırız.” şeklindeki yazısını paylaşarak "Benim de gözlemlerim var" yorumunda bulunan Atilla Yayla'yı, "Mahçupyan'a tesdek verdi" şeklinde lanse etti. Yayla da, Sabah'ın haberini yalanlayarak "Bu haberi yapanları bu çarpıtma yüzünden kınıyorum. Öyle bir toplantıya katılmadım" diyerek gazeteye tepkisini gösterdi.

Başbakanlık Başdanışmanı, Akşam gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan, köşesinde, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın bir toplantısında, Hizmet mensuplarından birinin bir gazeteciye 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası süreçle ilgili “Bizde değişen bir şey yok. Bir ay içinde netice alırız.” dediğini iddia etmişti. O toplantıda yer alan yazar ve akademisyenlerden Ergun Özbudun, Ali Bulaç, Mümtazer Türköne, Şahin Alpay, Mustafa Yeşil ve Erkam Tufan Aytav da iddiayı yalanlamıştı. Sabah gazetesi ise, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Atilla Yayla'nın, Etyen Mahçupyan'a destek verdiğini öne sürdü. Mahçupyan'ın yazısını Twitter adresinden paylaşan Yayla, "Etyen Mahçupyan'dan önemli bir yazı. Benim de benzer gözlemlerim ve tecrübelerim var. Belki bir gün yazarım" ifadelerini kullanmıştı. Sabah da Yayla'ın bu ifadelerini okuyuculara Mahçupyan'a destek olarak lanse etti.

YAYLA: BU HABERLERİ YAPANLARI KINIYORUM

Atilla Yayla, Sabah'ın haberini yalanlayarak tepki gösterdi. Facebook hesabından açıklama yapan Yayla, "Bu haberi yapanları bu çarpıtma yüzünden kınıyorum. Haber, Mahçupyan'ın anlattığı olaya orada bulunup şahit olmuşum havasında verilmiş. Böyle bir şey söz konusu değil" dedi.

Yayla'nın açıklaması şöyle: "Sabah gazetesinin web sitesinde, Etyen Mahçupyan'ın yazısına atıfla face sayfamdaki bir açıklamam üzerinden bir haber yapıldı. Haber Mahçupyan'ın anlattığı olaya orada bulunup şahit olmuşum havasında verilmiş. Böyle bir şey söz konusu değildir. Mabeyn Restaurant'ta yapılan toplantıya katılmadım. Dolayısıyla herhangi bir şeye şahit olmam söz konusu değil. Face'deki notta söylediğim şey, bazı Gülen Cemaati mensuplarının ruh halini yansıtan başka olaylara şahit olduğumdur. Bu haberi yapanları bu çarpıtma yüzünden kınıyorum. Biraz önce web editörü ile konuşup haberi düzeltmelerini istedim. İlgilenenlere duyururum."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri