Atilla Kart’tan sert eleştiriler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, Valiler Hükümetin komiserliğini yapıyor diyerek AKP hükümeti ve bazı valileri sert bir dille eleştirdi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)’nin 59. hükümet döneminde devlet içerisinde kendi kadrosunu kurduğunu savunan Atilla Kart, aynı zihniyetin 60. hükümet döneminde valileri de bu kurumsallaşma sürecinin içine katarak valileri AKP hükümetinin komiseri yapma isteğinde olduğunu vurguladı.

Konya Valiliği’nin Konya’da yaşanan bir çok olayı hükümetin zarar görmemesi için göz ardı ettiğini söyleyen Kart, “Konya Valiliği geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Hadim Bağcılar’da meydana gelen ve 18 kişinin ölümüne neden olan olayı çarpıtmıştı. Bir diğer olay da İl Genel Meclisi’nin banka hesabındaki karışıklıktı ve bu da ört bas edildi” dedi.

‘MEMUR ADAYLARININ HAKKI YENİYOR’

657 sayılı devlet memurluğu kanununa uymayan yöntemlerle devletin çeşitli kademelerine sınavsız memur atamaları yapıldığını ifade eden Atilla Kart, “Her yıl yüz binlerce insanımız devlet memuru olarak atanmayı beklerken, çifte standart uygulayarak önemli kurumlara seçilmiş isimlerin yerleştirilmesi ve memur adaylarının haklarının yenmesi kabul edilemez bir durumdur. Bunları CHP adına 2006 yılından bu yana sorgulamaktayım. Ama resmi kayıt olmadığı gerekçesiyle cevap verilmedi” dedi.

Valiliğin Özel Kalem Müdürü’nün 2008 yılında emekli olduğunu ve vekaleten sürdürülen bu göreve Ayten Öztürk isimli bir bayanın atandığını dile getiren Kart, “Bu bayan göreve başladıktan yarım saat sonra hastaneden sevk alarak Konya’dan ayrıldı ve o tarihten bu yana onu Konya’da kimse görmedi. Bir de bakıyorsunuz aynı kişi AKP Kayseri milletvekillerinden birinin danışmanlığını yapıyor. Öyle bir mekanizma oluşturulmuş ki, aynı kişinin diğer taraftan da TBMM’ye danışman olarak atandığı görülüyor. Ve yine aynı kişinin Elazığ milletvekillerinden birinin danışmanlığını yapıyor. Üstelik bütün bu olaylara Cumhurbaşkanı dahi alet ediliyor. Yani bu zihniyet, devleti çiftlik olarak görüyor” diye konuştu.

Gerçekleşen bu olaylara hiç şaşırmadıklarını ve AKP hükümetinden artık her şeyi beklediklerini bildiren CHP Konya Milletvekili Kart, “Toplumu ayrıştıran bir iktidar yapısı ile yönetiliyoruz. 2005 yılından bu yana dediğim gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti içinde AKP devleti kuruldu. Böyle bir devlet içinde kamu yönetimi, demokrasi, hak ve özgürlüklerden bahsetmek mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

AKP hükümetinin yaptığı bu yanlışların hesabını anayasal zeminde tek tek soracaklarını bildiren Atilla Kart hükümete ve valiliği yönelik şu soruları yöneltti: “Ayten Öztürk’ün geçmişi, eğitim ve hangi faaliyetlerde bulunduğunu öğrenmek istiyoruz. Ayten Öztürk’ün 1 günlük devlet memurluğu deneyimi var mı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından mı atandı?

Bayan Öztürk, hem Konya Valiliği’nden hem de TBMM’den ne zamandan beri ücret alıyor?”

ATİLLA KART’IN BASIN KINAMASI ŞAŞIRTTI

Bu arada Atilla Kart, basın toplantısında Sosyal Hizmetler arsası ile ilgili tutumları gerekçe göstererek Konya basınını ikiye ayırdı. İki gazeteyi öven Atilla Kart, Konya basınının çoğunluğunu oluşturan gazeteleri ise sosyal hizmetler arsası ile ilgili süreçte görevini yapmadığı gerekçesiyle kınadı. Oysa Atilla Kart’ın haksız biçimde kınadığı gazetelerin arasında sosyal hizmetlerde arsa devrini eleştiren ve bununla ilgili çekincelere defalarca yer veren Merhaba da vardı.

RASİM ATALAY 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri