Atilla Kart: “AKP kendi devletini kurdu”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart gündeme ilişkin görüş ve önerilerini anlattı.
 AKP’nin yaptığı faaliyetleri sert bir dille eleştiren Kart, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Türkiye’de aralarında RTÜK, TÜİK, TRT, SPK, KİK, TÜBİTAK, BDDK ve Özelleştirme İhalesi’nin de bulunduğu bir çok önemli kamu kuruluşunu arkasına alarak yeni bir AKP devleti kurduğunu söyledi. Atilla Kart, “İdari denetim yapacak teftiş kurumları hep etkisiz hale getirildi. Böyle bir yapıda hukuktan ve demokrasiden bahsetmek mümkün değildir. Çünkü artık bu idari makamlarda devlet memuru değil AKP memurları yer almaktadır” diye konuştu. Kart ayrıca Başbakan’ın ve AKP hükümetinin medyayı tenkit ederek ve halkı bize oy vermezseniz size hizmet gelmez söylemleriyle tehdit ederek kendi korkaklığını ortaya dile getirdi.
Türkiye’nin son 6 yılına bakıldığında yönetilmez bir hal aldığının görülebileceğini kaydeden Atilla Kart, “Osmanlı’nın Fetret Devri’ndeki gibi bir boşluğu yaşıyoruz. Bu durum da hem içeriden hem dışarıdan birileri tarafından kullanılıyor. Türkiye kendi kendini yönetemez hale geldi. Başbakan bir acziyet ve sorumsuzluk yönetimi yapıyor” diye konuştu. Ülkenin tam bir yangın yerine döndüğünü, işsizlik, yolsuzluk ve yoksulluğun her geçen gün biraz daha arttığını vurgulayan Atilla Kart, “Bugün üniversitelerden mezun olan gençlerin yarısı işsiz kalıyor. Son dönemde sanayi üretiminde yüzde 21, sanayi kapasitesinde yüzde 15, otomotiv sektöründe ise yüzde 60 düşüş var. Bu halde bile kriz psikolojiktir, bize teğet geçti denmesi, Başbakan’ın ülke yönetimindeki acziyetini ortaya koymaya yetiyor” ifadelerini kullandı.
Çiftçinin ve esnafın durumuyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan CHP Konya Milletvekili Kart, “Çiftçimiz taşınmaz mallarını veya traktörünü yabancı bankalara ipotek edip gününü kurtarmaya çalışıyor. Evet gününü kurtarıyor ama yarınını tehlikeye atıyor. Üstelik öyle ki, yabancı bankalara ipotek ettiği tarlasını borcunu ödeyemediği zaman elinden çıkarmak ve dış kuvvetlere teslim etmek zorunda kalacak” diye konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri