Atilla Cömert: Turnuvanın Anadolu'da Yapılması Anlamsız

Eski Boksör ve Boks Federasyonu Başkanı Merhum Ahmet Cömert'in oğlu Atilla Cömert, medyada çıkan, İstanbul'da yapılan Ahmet Cömert Uluslararası Boks Turnuvası'nın Anadolu'ya taşınacağı yönündeki haberlere tepki göstererek, "Böyle birşey...

Eski Boksör ve Boks Federasyonu Başkanı Merhum Ahmet Cömert'in oğlu Atilla Cömert, medyada çıkan, İstanbul'da yapılan Ahmet Cömert Uluslararası Boks Turnuvası'nın Anadolu'ya taşınacağı yönündeki haberlere tepki göstererek, "Böyle birşey mümkün olamaz. 29.'uncusu da İstanbul'da yapılan bir turnuvanın başka illerde yapılması anlamsız." diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da 29.uncusu yapılan Ahmet Cömert Uluslararası Boks Turnuva'sını geride bıraktıklarını söyleyen Atilla Cömert, Cihan Haber Ajansı'na turnuvanın geleceği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Cömert, ilk olarak son turnuvanın da iyi geçtiğini dile getirerek eski yıllardaki ilgiyi geri getirmeleri gerektiğini söyledi. Cömert, "Bu son turnuvaya sayın Valimiz geldi çok mutlu olduk. Kendisi boks sporunu çok seviyor. İlgisi oldukça iyi. Bu arada ilk defa bir kulüp başkanı Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal geldi ve bizi onurlandırdı. Bu turnuva bu açıdan çok iyi oldu." dedi.

Çocukluk yıllarında babasının yanında Taksim'de bugün Lütfi Kırdar Kongre Merkezi olarak bilinen Spor Sergi Sarayı'ndaki müsabakalara gittiğini de belirten Cömert, "Boks müsabakalarına ilgi ne yazık ki geçmiş senelere göre düşüyor. Ben hatırlıyorum, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın içinde bulunduğu İstanbul turnuvalarında salonda yer bulmak zor oluyordu. İlgi o senelerde çok iyiydi. Bundan sonra amacımız o eski ilgiyi tekrar geri getirmek. Bu nedenle de kulüplerin boks şubelerinin açılması gerekir. Biz Ahmet Cömert Boks Turnuvası ile o heyecanı yaşatmaya çalışıyoruz." dedi.

'İSTANBUL CAZİBE MERKEZİ GELENLER DE BU YÜZDEN GELİYOR'

Atilla Cömert, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç'in, 'bu turnuvayı Anadolu'ya yaymak istiyoruz' şeklinde medyada çıkan haberlerinin hatırlatılması üzerine ise "Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç'in bu turnuvayı Anadolu'ya götüreceği ve yayacağı yönünde duyumlar aldık. Ben şahsen böyle birşeyin olacağını zannetmiyorum. Çünkü bu turnuvanın İstanbul'da 29. yapılmış ve buraya mal olmuş." diyerek, şöyle devam etti:

"Hal böyleyken buradan alınıp Anadolu'ya götürülmesi çok anlamsız olur. Hem kendi isminin verildiği salonda turnuva yapılıyor hem de Avrupa'nın ilgisi şu anda iyi. Hepsi İstanbul'u görüyor ve geziyorlar. Anadolu'ya götürülmesi o yüzden anlamsız olur. Herkesin ilgisi azalır."

'FEDERASYON ZARAR ETMİYOR, HATTA KAR BİLE EDİYOR OLABİLİRLER'

Boks Federasyonu ile aralarında maddi konularda yaşanan tartışmalarla ilgili açıklamalarda da bulunan Atilla Cömert, federasyonun kar bile edebileceğini söyledi.

Boks Federasyonu'nun bu turnuvayla ilgili ‘zarar ediyoruz' tarzında söylemlerinin olduğunun hatırlatılması üzerine ise Cömert, "Böyle bir şey söz konusu değil. Hatta bence onlar kar bile ediyor olabilir. Lakin amatör branşlara teşvik var. Biz aile olarak da belli yardımları yapıyoruz. Ben bunları yani paraları konuşmak istemiyorum. Üzücü şey bunlar." diye konuştu.

Aylar öncesinden müracaat etmelerine rağmen bilbordlarda turnuvanın reklamlarını asacak yer bulamadıklarını da belirten Cömert, "Turnuvanın tanıtımı için federasyondan gerekli desteği zaten göremedik. Mesela bundan 3 sene önce Boks Federasyonu pazar günü yapılacak olan turnuva finalini cumartesi gününe çekmiş ve bizim aile olarak bundan son anda tesadüfen haberimiz olmuştu. Düşünebiliyormusunuz gelen davetlilere mahcubiyetimizi. Bunun gibi aksaklıklar federasyonca oluyordu." dedi.

Tüm engelleme ve zorluklara rağmen turnuvayı Ahmet Cömert'in adına yakışır şekilde İstanbul Ataköy'deki Ahmet Cömert Spor Salonu'nda yapmaya devam edeceklerini de belirten Atilla Cömert, "Neyse daha fazla birşey söylemek istemiyorum. Biz, babamızın adına olan bu turnuvayı tüm bu sıkıntılara rağmen en iyi şekilde sürdürmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri