Atiker Yazılım’dan liselilere staj desteği

Atiker Yazılım, geliştirdiği Clomosy Mobil Uygulama Geliştirme Platformu ile 2023 Mart ayından bu yana eğitim seminerleri düzenlerken aynı zamanda çeşitli üniversiteler ve liselerle iş birliği yaparak öğrencilere kapsamlı eğitimler sunuyor

Atiker Yazılım, 2024 yaz döneminde 50 stajyer öğrenciye kapılarını açarak eğitim programlarını genişletti. Konya Teknik Üniversitesi, Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kılıçaslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Karatay Fen Lisesi, Aselsan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yapılan Ar-Ge ve eğitim iş birlikleri kapsamında, Clomosy platformu mobil uygulama geliştirme eğitimleri veriliyor. Bu iş birlikleri, öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dönüştürmelerine ve deneyim kazanmalarına olanak sağlıyor. Ömer Atiker Holding’in bir kuruluşu olan Atiker Yazılım, yaz döneminde de kapsamlı staj programı ile Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden öğrencilere eğitim fırsatları sunarak geleceğin yazılımcılarını yetiştirmeye devam ediyor. Fırat Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Gıda ve Tarım Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden gelen 50 öğrenci, Atiker Yazılım’ın sunduğu eğitim fırsatlarından yararlanıyor.

STAJ SÜRECİNDE ÇEŞİTLİ EĞİTİM DESTEKLERİ SAĞLANIYOR

Staj süresince öğrencilere, Atiker Yazılım’da alanında uzman eğitmenler tarafından ‘Yapay Zekâ, MSSQL, ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) ve Clomosy’ konularında eğitimler veriliyor. Öğrenciler, TRObject Programlama dilini kullanarak Clomosy platformunda kendi ilgi alanlarına göre; iş süreçleri takibi, oyun, sosyal medya, sağlık ve spor, seyahat, alışveriş, stok takip, yemek tarifi, hastane randevu oluşturma şeklinde çeşitli mobil uygulama projeleri geliştiriyor. Bu projeler, öğrencilerin yenilikçi düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor.
Atiker Yazılım’ın bu eğitim programı, genç yeteneklerin teknoloji alanında deneyim kazanmalarını sağlarken aynı zamanda sektördeki nitelikli iş gücünün artmasına da katkıda bulunuyor. Şirket, bu tür programlarla öğrencilere sadece teorik bilgi değil, aynı zamanda pratik deneyim sunarak onların kariyerlerine yön vermelerine destek oluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri