Atiker: ‘Konya’ya uluslararası hava alanı şart!’

Atiker Otogaz Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı ve İşadamı Mehmet Ali Atiker, siyasilere seslenerek, “Uluslararası bir havaalanı acilen hayat bulmalı.

Bu konuda tüm milletvekillerimizi ve siyasilerimizi göreve çağırıyoruz” dedi. Sanayiciler olarak yurt dışına ihracat yaptıklarını hatırlatan Mehmet Ali Atiker, “Bu ihracatın karşılığında birçok ülkeye Konya’dan direk uçuşun olmadığı için büyük sorunlar yaşıyoruz. Uluslararası bir havaalanı olmadığı için müşteri kaybediyoruz” dedi. Her defasında Konya’ya ve Konya halkının menfaatleri doğrultusunda çağrılarda bulunan Atiker Otogaz Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı ve İşadamı Mehmet Ali Atiker bu kez de uluslar arası bir havaalanının şehrimize yapılması kazandırılması konusunda açıklamalarda bulundu.

MÜŞTERİ KAYBEDİYORUZ
Siyasilere seslenen Atiker, “Konya’mıza uluslararası bir havaalanı acilen yapılmalı. Bu konuda tüm milletvekillerimizi ve siyasilerimizi göreve çağırıyoruz. Sanayiciler olarak yurt dışına ihracat yapıyoruz ve bu ihracatın karşılığında da birçok ülkeye Konya’dan direk uçuş olmadığı için büyük sorunlar yaşıyoruz. Uluslararası bir havaalanı olmadığı için de müşteri kaybediyoruz” dedi.
GÜNÜMÜZ HEBA OLUYOR
Konya’ya üç ayrı şirketin uçtuğunu hatırlatan Atiker, “Bu şirketler sayesinde Konya’dan İstanbul’a İstanbul’dan da Konya’ya her gün uçak seferi var ancak zamanlama açısından yine sıkıntı yaşanıyor. İstanbul’a gitmemiz için yine bir günümüz heba oluyor. Haftada en azından bir veya iki sefer olmak üzere yurt dışı uçakları Konya’ya inebilmeli. Bu konuda kamuoyu oluşturmamız gerekiyor. Konya’ya hızlı trenden önce uluslararası havaalanı şart” diye konuştu. Ünlü Düşünür Hz. Mevlana’yı anma törenlerinde bile yurt dışından çok sayıda turist ve konuğun direk Konya’ya uçakla inemediğini de hatırlatan Atiker, “Hem sanayicilerimiz hem de turizm açısından uluslar arası havaalanı meselesi çok mühim acilen hayat bulmalı” dedi.
 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yaşam Haberleri