Atib: Kimsenin Ders Kitaplarında Bir Halkı Aşağılamaya Hakkı Yok

Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) Genel Başkanı İhsan Öner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içerikli karikatürle ilgili Baden-Württemberg (BW) Başbakanı Winfried Kretschmann’a açık mektup yazdı. Erdoğan'la ilgili Baden-Württemberg...

Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) Genel Başkanı İhsan Öner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içerikli karikatürle ilgili Baden-Württemberg (BW) Başbakanı Winfried Kretschmann’a açık mektup yazdı.

Erdoğan'la ilgili Baden-Württemberg eyaleti okul kitabında çirkin bir tarzda karikatürün yer aldığını üzüntüyle öğrendiklerini kaydeden Öner, “Okullar özel alanlar değildir, aksine kamusal kurumlardır. Ve kamusal ders kitaplarında başka ülkelerin devlet başkanlarına hakaret edilmesi, aşağılanması bizim için alışılmadık, yeni bir şey olur. Bu çok utanç verici bir durumdur.” dedi.

Birinden hoşlanmamanın ona hakaret etme hakkı vermeyeceğine dikkat çeken ATİB Genel Başkanı, “İnsan birini mutlaka sevmek zorunda değildir. Ama bir devlet başkanı tüm bir ülkeyi temsil eder, aynı zamanda o ülkenin vatandaşlarını da. Hiç kimsenin tüm bir halkı kötülemeye hakkı yoktur.” dedi. Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanının bu şekilde resmedilmesinin, hangi politik fikirde olursa olsun, Almanya’daki milyonlarca Almanyalı Türk’ü derinden yaraladığını dile getiren Öner, “Sayın Başbakan. Umarız, her bir insan ve her bir halkın hassasiyetinin farklı olduğunu kavrayabilirsiniz. Biz burada bir kişiye yapılan hakareti değil, tüm halkı temsil eden bir makama yapılan hakareti kınıyoruz. Böyle bir karikatürün ders kitaplarında yer almasının gelecek nesiller için kötü örnek olup olmadığını soruyoruz.” ifadelerini kullandı. Öner, söz konusu karikatürün kitapan çıkarılmasını ve sorumluların Türk vatandaşlarında özür dilemesini talep ettiklerinin altını çizdi.

BW Başbakanı Kretschmann, Ankara’nın özür çağrısına “Karikatür adı üstünde karikatürdür ve karikatürize eder ve böyle değerlendirmek icap eder.” diyerek tepki göstermişti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri