Ateşböceği Yalçın Son Yolculuğuna Uğurlandı

"Ateşböceği Yalçın" olarak ünlenen komedyen Yalçın Otağı, Muğla'nın Datça ilçesinde toprağa verildi. İki yıl önce karaciğer kanseri teşhisi koyulan ve 1,5 ay önce durumunun ağırlaşmasından sonra 20 Temmuz 2014 günü Marmaris Özel...

"Ateşböceği Yalçın" olarak ünlenen komedyen Yalçın Otağı, Muğla'nın Datça ilçesinde toprağa verildi. İki yıl önce karaciğer kanseri teşhisi koyulan ve 1,5 ay önce durumunun ağırlaşmasından sonra 20 Temmuz 2014 günü Marmaris Özel Yücelen Hastanesi'ne kaldırılan Otağı, yoğun bakımda tedaviye alınmıştı. Bir hafta sonra durumun iyiye gitmesi üzerine servisteki odasına çıkarılmıştı. 41 yıllık hayat arkadaşı Lale Belkıs'ın başından bir an olsun ayrılmadığı Otağı, önceki gün saat 24.00 sıralarında, 78 yaşında hayatını kaybetmişti.

Hastaneden cenazesi alınan Yalçın Otağı için Datça'daki Fatih Camisi'nde tören düzenlendi. Törene Ateşböceği Ercan olarak bilinen Ercan Bostancıoğlu, dizi oyuncusu Yalçın Özden ve diğer sevenleri katıldı. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Otağı, İskele Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Gözyaşlarına hâkim olamayan eşi Belkıs, yaptığı açıklamada aralarında sevgi ve saygı olduğunu belirterek, "Biz onunla arkadaştık. Her şeyi paylaştık. Benim için çok zor. Datça'yı çok seviyordu. Yalçın, 'Datça'da bir yer alalım, ikimiz de aynı yere gömülelim.' dedi. 1,5 yılımızı böyle geçirdik. Her anımız güzeldi. Kötü hiçbir anımız yok. Sevgi ve saygı içinde 41 yıl geçirdik." şeklinde konuştu.

Yalçın Otağı, "Ateş Böcekleri" olarak Bostancıoğlu ile birlikte 70 ve 80'li yıllarda Zeki Müren, Bülent Ersoy, Behiye Aksoy, Gönül Yazar, Neşe Karaböcek, Gülden Karaböcek ve Emel Sayın gibi assolistlerle birlikte çalışmıştı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri