Atatürk Hatıra Ormanı'na Minik Ellerden 200 Biberiye

Mersin’in Silifke ilçesi Kaymakamı Şevket Cinbir ve minik öğrenciler, Atatürk'ün ölümünün 76. yıldönümü sebebiyle Atatürk Hatıra Ormanı'na 200 biberiye bitkisi dikti. Silifke Atatkürk Ortaokulu tarafından düzenlenen ve Orman işletme...

Mersin’in Silifke ilçesi Kaymakamı Şevket Cinbir ve minik öğrenciler, Atatürk'ün ölümünün 76. yıldönümü sebebiyle Atatürk Hatıra Ormanı'na 200 biberiye bitkisi dikti.

Silifke Atatkürk Ortaokulu tarafından düzenlenen ve Orman işletme Müdürlüğü'nün destekleri ile gerçekleştirilen Atatürk Hatıra Ormanı ağaçlandırma etkinliğine Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir başta olmak üzere, Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Emniyet Müdürü İsmail Kavaklı, Orman İşletme Müdürü Mustafa Aslan, Atatürk Ortaokul Müdürü Emre Duru ve yaklaşık 150 öğrenci ile orman görevlileri katıldı.

İlçe Kaymakamı Şevket Cinbir, "Atatürk Hatıra Ormanı adı verilen yeni oluşturulan bu ormana öğrencilerle birlikte fidan dikmekten son derece mutluyuz. Böylesine anlamlı bir ormana diktiğimiz ağaçlarında bal ormanı olacağını biliyoruz. Burada yetişen ağaçların çiçeklerinden arılar bal yapacak ve böylelikle dikilen ağaçlar birden fazla faydası olacak. Bu organizasyona emeği geçen herkesi kutluyorum. Bende bugün eşim ve oğlumla birlikte dikime katkı sağlamaya geldik." dedi.

Orman İşletme müdürü Mustafa Aslan, Silifke’de bal ormanı oluşturduklarını, buralarda açan çiçeklerin arılar için büyük bir bal üretme alanı olduğunu, içerisinde dikimi yapılan alanın üçüncü bal ormanı sahası olduğunu, ve bugün 200 fidan dikildiğini söyledi. Atatürk ortaokulu Müdürü Emre Duru, Atatürk’ün 76. ölüm yıl dönümü nedeniyle öğrencilerle birlikte bu etkinliği düzenlediklerini ve kendilerine katılarak destek veren başka Kaymakam Şevket Cinbir olmak üzere herkese teşekkür ettiğini söyledi. Duru, öğrencilerin ağaç dikimiyle ilgili talepleri olduğunu ve bu talepleri de böylesine anlamlı bir günle bütünleştirdiklerini kaydetti. Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise "Bugün dikimi yapılan bu ağaçlar bizlere hayat verecektir. Bu bir başlangıç olacaktır ve ağaç dikimleri sıklıkla devam edecektir." diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri