Atatürk, Dolmabahçe'de Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yılında hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'nda anıldı.Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen programda, Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu odada bulunan yatağa...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yılında hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'nda anıldı.

Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen programda, Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu odada bulunan yatağa karanfiller konuldu. Saatler 09.05'i gösterdiğinde saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Atatürk'ün odaya ziyaretçiler alındı.

Atatürk'ü anmak için Dolmabahçe Sarayı'na gelen bir bayan vatandaş, "Hüzünlüyüm. Gerçekten de çok hüzünlüyüm. Onu çok seviyoruz." diye konuştu. Atatürk'ü anmaya gelen minik bir öğrenci de duygularını şöyle dile getirdi: "Kendimi çok şanslı hissediyorum. Çok mutluyum. İlk defa göreceğim." Bir başka minik öğrenci Atatürk'ün yatağını göreceği için çok mutlu olduğunu ifade etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri