Atanma Bekleyen Öğretmeler Türk Eğitim Sen’den Destek İstedi

Atanması yapılmayan bir gurup öğretmen Türk Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Selahattin Dolgun’u ziyaret ederek sorunlarını anlattı.Atama bekleyen öğretmenler sorunlarını bir dosya halinde Başkan Selahattin Dolgun’a sunarken Türk Eğitim...

Atanması yapılmayan bir gurup öğretmen Türk Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Selahattin Dolgun’u ziyaret ederek sorunlarını anlattı.

Atama bekleyen öğretmenler sorunlarını bir dosya halinde Başkan Selahattin Dolgun’a sunarken Türk Eğitim Sen’den yardım istedi. Dolgun ise atanması yapılmayan meslektaşlarının ziyaretinden duyduğu memnuniyetini dile getirerek, genç öğretmenlere ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtti.

Okul müdürü değerlendirmelerinde ilçe milli eğitim şube müdürünün, Türk Eğitim Sen üyelerine yönelik yanlı davranmasını da eleştiren Selahattin Dolgun, “İlçe şube müdürü eğitim kurumunun tertip ve düzeni ile hijyen kurallarına uygun olarak temizliğini sağlar ifadesine ‘hayır’ diyerek, okul müdürümüze puan vermiyor. Ancak okulumuzda çalışan en kıdemli öğretmenin, kıdemi en az olan öğretmenin, öğretmenler kurulunca seçilen iki öğretmenin değerlendirmesi ise tam tersi ‘evet’ şeklindedir. Yani dört öğretmen de ilçe milli eğitim müdürlüğü nazarında yalan söylüyor.” ifadelerini kullandı.

BİZ GÜVERCİN GİBİ TAKLA ATMAYI BİLMEYİZ

Şube müdürlerinin yandaş sendikadan olanlara yüksek diğerlerine düşük not verdiğini aktaran Dolgun şunları söyledi: “Çalıştığımız kurumu değil, yürüdüğümüz yolu bile kirletmemenin gayretini güderiz. Orada verdiğiniz puanın arkasında durarak yüzümüze de siz ‘pissiniz’ diyebilir misiniz? Özel okullara öğrenci başına 3 bin 500 TL kaynak aktarıldığında kendi okullarınızı düşündünüz mü? Tertipsiz, düzensiz ve pis bulduğunuz okula kaç kere gittiniz? Ne tür bir tertipsizliğe şahit oldunuz? Okullardan belge ve bilgi istediniz. Tertip ve düzenimizi size göstermek için ne yapsaydık? Mesela takla atsak olur muydu? Ama biz güvercin gibi takla atmayı bilemeyiz. Bırakın birilerine iftira atmayı, başkalarının kusurlarını örtmede gece gibi olmayı amaç edindik.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri