‘Atanan öğretmenler artık mülakat adaleti istiyor’

Türk Eğitim Sen Konya 1 No’lu Şube Başkanı Ali Köç, 5 yılı aşkındır sorunsuz ve adaletle işlenen mülakat sisteminin bozulduğuna dikkat çekerek, atamaların gecikmesinin yargıya taşınmış olmasına bağlanarak sorumluluktan kaçıldığını söyledi.

Türk Eğitim Sen Konya 1 No’lu Şube Başkanı Ali Köç, 5 yılı aşkındır sorunsuz ve adaletle işlenen mülakat sisteminin bozulduğuna dikkat çekerek, atamaların gecikmesinin yargıya taşınmış olmasına bağlanarak sorumluluktan kaçıldığını söyledi. Köç, “Genç ve ataması yapılan öğretmenler mülakatlarda adalet istiyor” dedi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ NİYETİNİ ANLAYAMADIK

Danıştay’ın kararını etkisiz hale getirmek için öğretmenler adaylarına KPSS puanı ölçüsünde mülakat puanı verilmesi gerektiğini kaydeden Türk Eğitim Sen Konya 1 No’lu Şube Başkanı Ali Köç, “MEB, öğretmen mülakatlarında 2018’den beri KPSS puanına mütenasip puan veriyor ve böylece hiçbir hak kaybına mahal vermeden sınav başarısına göre objektif bir şekilde öğretmenlerimizi okullarımızla buluşturuyordu. Yani mülakatın, öğretmen atamalarındaki etkisi yüzde sıfırdı. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı, amaç ve niyetini anlayamadığımız ve makul bir gerekçesi de olmayan bir tavırla, yönetmelik değişikliğine giderek, güya mülakatın etkisini yüzde100’den yüzde 50’ye düşürdü! Oysaki gerçek yüzde 0 olan mülakatı, yeniden atamalarda belirleyici hale getirilmiş olduğudur. Hem beş yılı aşkındır sorunsuz ve adaletle işleyen sistemi bozacaksınız, hem de atamaların gecikmesini sürecin yargıya taşınmış olmasına bağlayarak sorumluluktan kaçacaksınız! Gelinen noktada Bakanlığın yapacağı tek bir şey vardır: Atama hakkı kazanmış 20 bin meslektaşımıza KPSS puanı ölçüsünde mülakat puanı vererek, Danıştay’ın kararını etkisiz hale getirmek. Böylece yargı sonucunu beklemeye de gerek kalmayacaktır” diye konuştu.

EĞİTİMCİLERİN HUZURUNU BOZMAYIN

Aksi takdirde, mahkeme sonucu ve güvenlik soruşturması beklenirse, 2023 KPSS sonucuna göre atanma hakkı kazanmış genç öğretmenlerin göreve başlaması 2025’e bile uzayabileceğini ifade eden Köç, şu görüşleri savundu: “Türkiye’de iktidar değişmedi! Öğretmen ataması gibi temel bir meselede böylesi apar topar bir değişikliğe gidilmesi mesnetsiz olmasının yanı sıra, 22 yıllık iktidar tecrübesini de tahkir etmek anlamına gelmektedir. Türk Eğitim-Sen Konya olarak Adaletli mülakat, huzurun temelidir. Eğitimciler arasında huzuru bozmayın.”

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri