Atalay'dan Hdp'ye: Aracı Olduğunu Söyleyenler Bu Konumda Kalmalı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, HDP’ye seslenerek, “Çözüm sürecinde aracı olduklarını söyleyenlerin o konumda kalmaları çok önemli.” dedi. Partisinin Adana Sarıçam 3. Olağan Kongresi’nde konuşan Beşir Atalay, ülke...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, HDP’ye seslenerek, “Çözüm sürecinde aracı olduklarını söyleyenlerin o konumda kalmaları çok önemli.” dedi.

Partisinin Adana Sarıçam 3. Olağan Kongresi’nde konuşan Beşir Atalay, ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çözüm sürecinde hükümetin kurmay aklı olarak nitelenen Atalay, konuşmasında HDP’ye yüklendi, daha dikkatli, dürüst ve samimi olmaya çağırdı. Çözüm süreci konusunda 'aracı olalım' diyenlerin o konumda kalmalarının çok önemli olduğunun altını çizen Atalay, “Aracı olacağım diyenler taraf olmaya kalkar, siyasette şiddet çağırırsa, zorluklar oluyor. Sonra milletimizin tereddütleri oluyor, güven sarsılıyor. 6-7 Ekim, Kobani bahanesiyle geliştirilen o fitne çağrıları ve sonuçları ülkemizin her kesimini etkilemiştir. Partimizin içinde de etkili olmuştur. Biz, Türkiye partisiyiz. Ülkemizin her köşesinde vatandaş duyarlılığını önemseme durumundayız. Dolayısıyla bu konularda hemen öyle kesintiler falan beklememek lazım, bizim o konuda kararlılığımız tamdır ama bu çalışmalar tabii ki bütün bu güven azaltıcı unsurları tekrar gözden geçirerek inşallah yoluna devam eder. Hepsi sınavdı, herkes testten geçiyor. Bu süreçlerde o sınavları kaybedenler oluyor bazen o manada tekrar yeniden bakış bu konuda tabi normaldir gereklidir.” dedi.

Konuşmasında yeni anayasa hedefine de değinen Beşir Atalay, 2023 hedefleri çerçevesinde en önemsedikleri hedefin yeni anayasa olduğunun altını çizdi. Türkiye’ye, bu çağa yakışan ‘sıfır’ anayasa istediklerini vurgulayan Atalay, “2015 seçiminden sonraki en önemli hedefimiz, ilk hedefimiz yeni anayasa. Anayasanın değiştirilmesi falan değil. Sıfır anayasa. İlk hedef bu ve o olmadan Türkiye’yi ileri demokrasiye kavuşturamayız.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri