Atalay: Türk Perakende Sektörü Geçen Yıl Yüzde 15 Büyüdü

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Genel Koordinatörü Gurbet Atalay, Türk perakende sektörünün geçen yıl yüzde 15 büyüme ile yüzde 9 büyüme gösteren Avrupa Birliği ülkelerini açık farkla geride bıraktığını söyledi.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Genel Koordinatörü Gurbet Atalay, Türk perakende sektörünün geçen yıl yüzde 15 büyüme ile yüzde 9 büyüme gösteren Avrupa Birliği ülkelerini açık farkla geride bıraktığını söyledi.

TPF Genel Koordinatörü Gurbet Atalay, Erzurum Perakendeciler Derneği (PERDER) Başkanı Ömer Düzgün'le basın toplantısı düzenledi. Atalay, geçen yıl 15 milyon liralık ciro ile önemli bir ekonomik büyümeye imza attıklarını ifade etti. AB ülkelerinde geçen yıl perakende sektörünün yüzde 9 büyüme gösterdiğini belirten Atalay, "Avrupa Birliği ülkelerini perakende sektörü olarak geçtik. Geçen yıl yüzde 9 büyüme ve 15 milyon lira ciro ile AB ülkelerini ara fark ile geçtik. Bu başarı sektörün ve Türkiye'nindir." dedi.

Uluslararası perakende zincirleri ile rekabet edecek ekonomik ve beşeri sermayeye sahip olduklarının da altını çizen Atalay,"16 dernek 65 bin eğitimli çalışanımızla büyümekteyiz. Ülkemizde her gün yeni bir yerel market açılmakta. Avrupa'da yüzde 80 olan perakende sektöründe biz yüzde 40'tayız. Önümüzde büyük bir bakir alan var. Ortaklık kültürü ile birlikte hareket ilkesiyle uluslararası markalara kafa tutacak haldeyiz. Artık uluslararası market zincirlerinden korkmuyoruz." diye konuştu.

TPF Genel Koordinatörü Gurbet Atalay, 6 yıldır TBMM'de bekletilen, "Perakendeciler Yasası'nın da Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın önünde bulunduğunu anlattı. Atalay, söz konusu yasanın yeni yasala döneminde Meclis'ten çıkacağına dikkat çekerek,"Perakende Yasası Sayın Yazıcıoğlu'nun önünde. Çıkmasını bekliyoruz. 6 yıldır söz konusu yasanın çıkmasını bekliyoruz. Biz de uluslararası marka marketler kadar büyüdük Yasa'dan korkmuyoruz, aksine biran önce çıkmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

"EKONOMİK BİR CANLILIĞIN VARLIĞINI SÜRDÜRMESİNE KATKIDA BULUNUYORUZ"

PERDER Başkanı Ömer Düzgün ise yerel marketler olarak istihdama önemli katkı sağladıklarını anlattı. Düzgün, sosyo- ekonomik göçün önlenmesi adına önemli bir fonksiyonu üstlendiklerine de değinerek, "Sektör olarak yerelde istihdama ve devlete vergi katkımız küçümsenmeyecek boyutta. Yerel marketler sosyal ve ekonomik göçün önlenmesine katkıda bulunuyor. Bizler marketçiliğin yanında inşaat başta olmak üzere diğer sektörlerde de faaliyet göstererek, ekonomik bir canlılığın varlığını sürdürmesine katkıda bulunuyoruz." şeklinde konuştu.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Saim Özakalın ile Birinci Organize Sanayi Bölge Müdürü Zafer Ergüney, yerel marketlerin varlığının tüketici için önemli olduğunu dile getirdi. Özakalın ve Ergüney, yerel market ve üreticilerin desteklenmesinden yana olduklarına vurgu yaparak, "Yerel ürün markaların ulusal ve uluslararası markaların yanında yer almasında perakendecilere önemli görev düşüyor. Yereldeki üretici kazandıkça, ülke ekonomisi ve tüketici kazanmakta." görüşünde birleşti.


CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri