Atalay: Kıbrıs Müzakere Süreci Hızlanabilir

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye’nin KKTC’nin güçlenmesi, yükselmesi ve ilerlemesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye’nin KKTC’nin güçlenmesi, yükselmesi ve ilerlemesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.

KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, günübirlik ziyaret için KKTC’ye gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve heyetini kabul etti.

Kabulde, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve kalabalık bir heyet hazır bulundu.

Beşir Atalay, Başbakanlıktaki görüşmede heyetindeki kişilerin bazılarını tanıştırdı ve Başbakan Yorgancıoğlu’nu yeni görevinden dolayı tebrik etti. Daha önce yazılı tebrik gönderdiğini ifade eden Atalay, şimdi yüz yüze sözlü tebriğini de iletmek istediğini belirtti. Atalay: "Allah hayırlı etsin inşallah, verimli çalışmalar diliyorum." dedi.

Başbakanlar için koalisyon hükümetlerinin, tek parti hükümetlerine göre daha zor olduğunu belirten Beşir Atalay, hükümetin çok verimli bir icraat dönemi geçirmesini diledi.

"MÜZAKERE SÜRECİ HIZLANABİLİR"

Atalay, Kıbrıs müzakere sürecinin hızlanabileceği yönünde işaretler bulunduğuna dikkat çekerek, Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın G-20 zirvesinde ve New York’ta Türkiye ve Yunanistan dışişleri bakanlarının görüşmesinde konunun biraz daha fazla gündeme geldiğini söyledi.

Bundan sonra müzakere sürecinde hızlanma olması umudunu ifade eden Beşir Atalay, KKTC ve Türkiye’nin adaletli, hakkaniyetli bir çözümü daima desteklediğini bugün de aynı noktada durduklarını belirtti.

YORGANCIOĞLU: ÖNCELİK REFAHI ARTIRMAK, EKONOMİYİ GELİŞTİRMEK

Başbakan Özkan Yorgancoğlu da heyeti görmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek, Beşir Atalay’a iyi dilekleri için teşekkür etti. Yorgancıoğlu, konuk heyetin kalabalık oluşunun KKTC’ye verilen önemin göstergesi olduğunu belirtti.

Hükümetin en önde gelen görevlerinden birinin halkın refahını artırmak ve ekonomiyi geliştirmek olduğunu belirten Yorgancıoğlu, Kıbrıs’ın önümüzdeki günlerde uluslararası arenada yeniden gündem olacağını söyledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri