Atalay: Çözüm Sürecine Rağmen İş Makinesi Yakan Ve Haraç Alanlar Var

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm sürecine rağmen bölgede halen iş makinelerinin yakıldığını ve vatandaşlardan haraçlar alındığını söyledi.Seçim temaslarında bulunmak üzere Hakkari'ye gelen Atalay, valilikte gazetecilerin...

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm sürecine rağmen bölgede halen iş makinelerinin yakıldığını ve vatandaşlardan haraçlar alındığını söyledi.

Seçim temaslarında bulunmak üzere Hakkari'ye gelen Atalay, valilikte gazetecilerin sorularını cevapladı. Çözüm süreci ile ilgili yoğun çalışmalarının olduğunu söyleyen Atalay, "Çözüm süreci ile ilgili halkla görüşeceğiz, onların değerlendirmelerini alacağız. Çözüm sürecini çok dikkatle izliyoruz. Yapılanlar diyaloglarla yürüyor. Çözüm süreciyle ilgili şimdilik bir olumsuzluk yok." dedi.

Sürece rağmen bölgede bazı kişilerin yanlış işler yaptığını anlatan Atalay, şöyle devam etti: "İş makineleri yakanlar var, kimi vatandaşlara baskı yapıp işte onlardan haraç alıyor veya seçim öncesi köylere gidip oyla ilgili sıkıntı çıkartanlar var, onları biliyoruz. Tabii ki bu konularda da gerekli uyarıları yapıyoruz. Çözüm süreci devam ediyor, taraflar birbirine güveniyor. Çözüm süreci için yeni bir safhaya geçeceğiz. Şimdi yeni bir yol haritası üzerindeyiz. O daha belirleyici olacak. Yani tarihi belli ve sınırları çizilmiş. Kim üzerine ne düşerse yapacak. Cumhurbaşkanı seçimlerinden sonra inşallah o yol haritamız daha da netleşecektir. Üzerinde çalışıyoruz, karşılıklı görüşmeler yapıyoruz." diye konuştu.

IŞİD ile ilgili soruya ise Atalay, Türkiye'nin IŞİD'le ilgili tavrının belli olduğu cevabını verdi. Atalay, "Şu anda IŞİD'in elinde diplomatlarımız ve güvenlik personellerimiz vardır. Türkiye'nin IŞİD'e bakışı belli. Biz zaten IŞİD'i bir terör örgütü olarak tanımladık. Bu konuda herkes tavrımızı biliyor ama şu anda bölgede ciddi bir kriz yaşanıyor. Yani çevrenize baktığınızda şu anda Irak en sorunlu bölge." açıklamasında bulundu. Atalay, Mahmur Kampı'nın boşaltılmasıyla beraber Türkiye'ye gelmek isteyenlere de kapılarının açık olduğunu dile getirdi.

Hakkari Valiliği'nin ardından Atalay, daha sonra yürüyerek esnafları ziyaret etti. Hakkari Belediyesi'ni de ziyaret eden Atalay, belediye önündeki BDP seçim standı önünden geçerken Kürtçe "Vur Gerilla" türküsü çalınması dikkat çekti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri