Atalay: Chp'nin Adaylarını Dışarıda Yarıştırmayı Uygun Bulmuyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, yerel seçimlerde partisinden belediye başkanlıklarına aday olacak isimleri titiz bir şekilde belirlemeye çalıştıklarını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, yerel seçimlerde partisinden belediye başkanlıklarına aday olacak isimleri titiz bir şekilde belirlemeye çalıştıklarını belirtti. Atalay, "CHP, adaylarını dışarı çıkartıp yarıştırılması anlayışını doğru bulmuyor. Bunun partiye zarar vereceğini düşünüyoruz." dedi.

        Mehmet Atalay, ilçe başkanları ile il binasında istişare toplantısı düzenledi. Toplantının başlangıcında açıklamalarda bulunan Atalay, toplumda AK Parti ve MHP'nin belediye başkan aday adayları olduğu, CHP'nin ise olmadığı yönünde bir algı oluşturulmaya çalışıldığını ileri sürdü.

        Partisinin belediyelere talip olacak isimleri dışarı çıkartıp yarıştırılması anlayışına karşı olduğunu vurgulayan Atalay, "Bu durumun parti için zararlı olduğunu düşünüyoruz. Belediyelere aday olacak arkadaşlar parti içerisinde eğilim yoklaması ve ön seçimle belirlenecektir. En iyi adaylarla seçime gireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bir ay içerisinde adaylarımız sahaya inmiş olacaktır. Ayrıca Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim süreci yılbaşından sonra başlayacaktır. Halkın karşısına en iyi adaylarla çıkacağız." dedi.

        CHP'nin kuruluşunun 90. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 8 Eylül günü Tekkeköy Asarağaç Piknik Alanı'nda bir etkinlik düzenleneceğini açıklayan Atalay, tüm Samsunluları bu etkinliğe davet etti.

        İstişare toplantısına katılan CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan ise hükümetin dış politikasını eleştirdi. Türkiye'nin Suriye ile ilgili olarak ateşkes teklifi önermesi gerektiğini kaydeden Kalkavan, "Hükümet dış politikada Irak'ta yaptığı gibi yanlış politika iziliyor. Tabi bizim genel başkanımızın adına konuşma hakkımız yok ama bizim genel başkanımımız şu durumda olsa ateşkesi sağlama adına girişimleri olurdu ve barışçıl bir çözüm olarak Birleşmiş Milletler'in (BM) tahakkümü altında tarafları uzlaştırmaya çalışırdı." şeklinde konuştu.

        "Savaşı çekmeyen bilemez." diyen Kalkavan, "Başbakan, polis gücü ile savaş vermiş bir kişidir. Kendisi polis gücü ile öğrenciler ve işçiler üzerinde savaşmış bir kişidir. Bunun acısını bilmez. Suriye'de öncelikle ateşkes sağlanmalıdır." ifadelerini kullandı.


CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri