Ata savunma İstanbul yolcusu

Sarayönü Ata Savunma Sanatı takımı, İstanbul'da düzenlenecek olan şampiyonaya katılacak. Şampiyonaya Türkiye genelinde faaliyet gösteren tüm Ata Savunma Sanatı takımları katılacak.

Sarayönü Ata Savunma Sanatı takımı, İstanbul'da düzenlenecek olan şampiyonaya katılacak. Şampiyonaya Türkiye genelinde faaliyet gösteren tüm Ata Savunma Sanatı takımları katılacak.

İstanbul Zincirlikuyu'da 22 Haziran'da düzenlenecek olan şampiyonada Konya’yı Sarayönü’nden 9 öğrenci, bir antrenör, bir antrenör yardımcısı temsil edecek. Minikler ve Yıldızlar kategorilerinde mücadele edecek olan öğrenciler, 20 Haziran'da Sarayönü'nden ayrılacak. Turnuvaya teknik ekip olarak Antrenör Alişan Büyükkara, yardımcı antrenörler Adem Ekşi, Selahattin Bakırtaş ve Tunahan Coşar katılacak. Turnuvada mücadele edecek sporcular arasında ise Neslihan Ekşi, Sadıkhan Karadeniz, Zişan Tekerek, Rabia Solak, Samet Önal, Mehmet Berkan Tekerek, Semih Zeybek ve Resul Ali Tekin yer alıyor.

'HEDEFİMİZ EN AZ 5 MADALYA'

Turnuva hakkında bilgi veren Sarayönü Ata Savunma Sanatı Antrenörü Alişan Büyükkara, yaptığı açıklamada, "Sarayönü adına bu müsabakadan 5 madalya ile dönmeyi hedefliyoruz. Bir aydır sürdürdüğümüz turnuva hazırlıklarımız çok iyi geçti. Teknik ve taktik çalışmalarımızı, güç ve kondisyon çalışmalarımızı en verimli şekilde gerçekleştirdik. Bu şampiyonada önce Halk Eğitim Müdürümüz Mustafa Ergüven, mülki amirimiz olan Kaymakamımız Harun Yücel ve Belediye Başkanımız Nafiz Solak olmak üzere tüm Sarayönü halkını gururlandırmak için mücadele edeceğiz. Sarayönü adına yarışmalara en iyi şekilde girip madalyalara ambargo koymayı hedefliyoruz. Tek amacımız Sarayönü'nün ismini hak ettiği yere taşımak. Tüm mülki amirlerimizi onurlandırmak ve gururlandırmak istiyoruz" dedi.

'KAZANCIMIZ MADDİYATIN ÖTESİNDE'

Bu turnuvanın öğrencileri açısından çok önemli olduğunu ifade eden Antrenör Alişan Büyükkara, "Sarayönü'nde bu spor dalını büyük güçlükler ve imkansızlar içerisinde hayata geçirdik. Bireysel imkanlarımız ve talebelerimizin azmiyle bu günlere geldik. Şimdi ilçemizi Türkiye genelinde temsil ediyoruz. Bundan da gururlu ve mutluyuz. Bunun yanı sıra talebelerim azim ve kararlılıklarının karşılığını daha önce birçok yarışmada kazandığı madalya ve belgelerle aldı. Talebelerimizin kazancı sadece madalya olmadı. Ahlaki ve toplumsal konum olarak da ciddi kazanımlar elde ettiler. Daha önce kendi kabuğu içerisinde sınırlı bir alanda yaşamını sürdürün talebelerim şimdi ilçesini Türkiye çapında temsil eden bireyler oldu. Bunun verdiği özgüven, manevi güç, hiçbir maddi kazanımla boy ölçüşemez" dedi.

SPOR SERVİSİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri