Asya’da hoca kıyımı

Bank Asya 1. Ligi’ne hoca dayanmıyor. Lig’de 28. hafta geride kalırken birçok takım teknik adamları ile yollarını ayırdı. Bu furyaya uyan Konyaspor’da son 6 hafta içinde 3 hocası ile anlaştı
Teknik direktör değişikliği modasına Konyaspor’da uydu ve yeşil-beyazlı takımın Trabzonlu teknik adamı Hüsnü Özkara ile yollar, 21. haftanın ardından ayrıldı. Takımın başına Fuat Yaman getirildi. Konyaspor yönetimi, 5 hafta sonra Yaman ile de yollarını ayırarak takımı Ziya Doğan’a teslim etti
Bank Asya 1. ligde teknik direktör değişikliği modasına Konyaspor’da uydu ve yeşil-beyazlı takımı lige hazırlayan ve 21. hafta takımın başında kalan Trabzonlu teknik direktör Hüsnü Özkara ile yollar ayrılarak takımın başına Fuat Yaman getirildi. Konyaspor’un 8 yıl önce de şampiyon olduğu dönemde teknik direktör olarak görev yapan Özkara ile Konyaspor yönetimi arasında yapılan karşılıklı görüşmenin ardından sözleşme feshedildi. Özkara ve ekibi, daha sonra yönetici ve futbolculara veda ederek iyi niyet dilekleriyle Konya’dan ayrıldılar. Yeşil-beyazlı takımda, 27. haftanın ardından Fuat Yaman’da gönderilerek takım bu kez Ziya Doğan’a teslim edildi.
Bank Asya 1. Ligde 20. hafta karşılaşmalarından sonra Kocaelispor’da Cihat Arslan, Mersin İdmanyurdu’da Serhat Güller ve Çaykur Rizespor’da Mehmet Şansal görevlerinden ayrıldı. 21. hafta da ise Konyaspor’da Hüsnü Özkara ve Altay’da Fuat Yaman ile yollar ayrılınca ligde teknik direktör değişikliğine gitmeyen takımlar Dardanelspor, Kartalspor ve Kardemir Karabükspor kaldı. Ligde son teknik direktör değişikliği ise 22. haftanın sonunda Karşıyaka’da yapıldı ve Ümit Turmuş ile yollar ayrıldı. Hakan Kayalar’ın kısa süre görev yapmasının ardından da Karşıyaka da bu kez Erdoğan Arıca dönemi başladı. Kocaelispor’da ise göreve Coşkun Demirbakan başladı.
Daha önce 2 kez teknik adam değişikliğine giden Orduspor’un ardından Çaykur Rizespor da Oktay Çevik ve Mehmet Şansal’ın ardından Ümit Kayıhan ile yola devam etme kararı aldı. Ligde ilk teknik adam değişikliğine giden Giresunspor, 3. haftada ayrılan Yüksel Yeşilova’nın yerine 5. haftada Levent Eriş ile anlaştı. 6. haftanın ardından Adanaspor’da Ekrem Al, Bucaspor’da ise Kemal Kılıç görevlerinden ayrıldı. Kemal Kılıç, Adanaspor ile anlaşırken, Bucaspor’da teknik direktörlük görevine Özcan Kızıltan getirildi.
Adanaspor’un eski teknik direktörü Ekrem Al ise 8. haftada Orduspor’dan ayrılan Osman Özdemir’in yerine 9. haftadan itibaren bu takımda görev yapmaya başladı. Ligin birinci devresinin bitiminde Ekrem Al’ın görevden ayrılmasının ardından Karadeniz temsilcisinde göreve Ahmet Akcan getirildi. Diğer Karadeniz ekibi Samsunspor’da ise 9. haftadan sonra istifa eden Turhan Özyazanlar’ın yerine 11. haftada Hüseyin Kalpar teknik direktörlük görevine geldi.
Ligde 11. haftanın ardından, Boluspor’da Coşkun Demirbakan, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’da Bünyamin Süral ve Karşıyaka’da da Reha Kapsal görevlerinden ayrıldılar. Boluspor Mustafa Uğur, Gaziantep BŞ Cemal Menteşe’ye teslim edildi.  14. haftanın ardından Çaykur Rizespor, Oktay Çevik ile Kayseri Erciyesspor da Mustafa Altındağ ile yollarını ayırdı. İlk devrenin bitiminin ardından Hacettepe de Önder Özen ile yola devam etmeme kararı aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri