Asya Festivalinde Türk Rüzgarı

Romanya’da düzenlenen Asya festivaline Türk usulü kına gecesi damga vurdu. Geleneksel Türk kıyafetleriyle gerçek bir kına programını aratmayan program izleyicilerden beğenisini kazandı. Festivalde ayrıca, Uzakdoğu kültürünün zenginlikleri...

Romanya’da düzenlenen Asya festivaline Türk usulü kına gecesi damga vurdu. Geleneksel Türk kıyafetleriyle gerçek bir kına programını aratmayan program izleyicilerden beğenisini kazandı. Festivalde ayrıca, Uzakdoğu kültürünün zenginlikleri Romenlerin ilgisini çekti.

Başkent Bükreş, bu yıl ikincisi düzenlen Asya festivaline ev sahipliği yapıyor. Uzakdoğu kültürlerinin Bükreşlilerinin ayağına getirmeyi amaçlayan festival, Romen meraklıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Şehrin en merkezi noktasında kurulan çadırda Çin, Japon, Hindistan, Güney Kore ve Türk kültürlerine ait geleneksel kıyafetler, biblolar ve çeşit çeşit yemekler sergilendi. Geleneksel kıyafetlerle yapılan sahne gösterileri ilgi çekti. Meraklılar Uzakdoğu mutfağının ilginç örneklerini tatma imkanı buldu.

Festivalde en çok ilgiyi Türk usulü kına merasimi çekti. Türk milli kıyafetleriyle yapılan merasim gerçeğini aratmadı. Kına merasimi izleyicilerden büyük alkış aldı.

Festival boyunca, ziyaretçilere Uzakdoğu kültürünü tanıtıcı kurslar da verildi. Romen ziyaretçiler, Uzakdoğu kültürünün ayaklarına gelmesinden oldukça memnun kaldı.

Cihan mikrofonlarına konuşan başkentliler yapılan festivalden çok memnum olduklarını ve değişik yemeklerden tatma imkanı bulduklarını belirttiler. Ayrıca insanların çok sıcakkanlı olduklarını belirttiler. Festival katılımcıları ise yapılan etkinliğe Romenlerin beklediklerinden fazla ilgi gösterdiklerini ve satışlardan memnun olduklarını dile getirdi.

Festival yarın sona erecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri