Aşure Kazanını Öğrenciler Kaynattı

Burç Ceyhan Koleji öğrencileri, Aşure Günü’nü okulda düzenlenen çeşitli etkinlikler ile kutladı. Okul bahçesinde kurulan kazanda aşure pişiren Burçlu öğrenciler, hazırlamış oldukları aşureyi anne ve babalarına ikram etti.Özel Burç...

Burç Ceyhan Koleji öğrencileri, Aşure Günü’nü okulda düzenlenen çeşitli etkinlikler ile kutladı. Okul bahçesinde kurulan kazanda aşure pişiren Burçlu öğrenciler, hazırlamış oldukları aşureyi anne ve babalarına ikram etti.

Özel Burç Ceyhan Koleji’nde, Muharrem ayının 10. günü olarak bilinen ve dinimizde önemli bir yeri olan ‘Aşure Günü’nü öğretmen, öğrenci ve veliler birlikte kutladı. Yemekhane personeli tarafından büyük bir özenle hazırlanan ve pişirilmesine öğrencilerin de yardım ettiği aşure daha sonra okula davet edilen başta veliler olmak üzere öğretmen ve öğrencilere ikram edildi. Ayrıca pişirilen aşure, bir grup öğrenci ve öğretmen tarafından çevrede bulunan bazı kurum ve kuruluşlarda dağıtıldı. Okul yönetimi tarafından hazırlanan programda ayrıca Resim Öğretmeni Cengizhan Kanbur’un yönetiminde öğrencilerin tarafından yapılan ‘Aşure’ konulu resim sergisinin açılışı yapıldı. Sergiyi gezen veliler çocukları tarafından yapılan resimleri görünce duygu dolu anlar yaşadı. Çocukları ile büyük gurur duyduklarını söyleyen veliler, okul yönetimi başta olmak üzere öğretmenlere teşekkür ettiler. Bu arada okul bahçesinde renkli görüntüler oluşturan programda, öğretmenler, öğrenciler ve veliler neşeli dakikalar geçirdi.

Düzenlenen programda ayrıca anasınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan Nuh’un Gemisi Maketi velilerden büyük ilgi görürken, açılışı yapılan serginin gözdesi oldu. Yapılan görsel şölenin ardından Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Zehra Gökoğlu tarafından veli ve davetlilere ‘aşure’ konulu konferans verildi.

Burç Ceyhan Koleji Müdürü Evliya Demiraslan, ‘Aşure Günü’nü öğrencileri, velileri ve öğretmenleri ile birlikte en güzel şekilde kutladıklarını söyledi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri