Aşure Gününde Birlik Ve Beraberlik Mesajı Verildi

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Merkez Cemevi'nde düzenlenen aşure gününde yaklaşık 10 bin kişiye aşure ve yemek dağıtıldı.Programa Vali Süleyman Kahraman, CHP Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık, Belediye Başkanı...

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Merkez Cemevi'nde düzenlenen aşure gününde yaklaşık 10 bin kişiye aşure ve yemek dağıtıldı.

Programa Vali Süleyman Kahraman, CHP Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci ve çok sayıda davetli katıldı.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şubesi ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla düzenlenen organizasyonda, görevliler tarafından hazırlanan 10 bin kişilik aşure, 1,5 ton kavurma ve pilav davetlilere ikram edildi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün, Muharrem ayının İslam aleminde özellikle de Alevi inancında kutsal ay olarak kabul edildiğini belirterek, “Biz bu ayda üç sebepten dolayı oruç tutmaktayız. Birincisi peygamberler Hz. Muhammed’de, Muharrem ayında oruç tutmuştur onun için oruç tutuyoruz. İkincisi Allah rızası için oruç tutuyoruz. Üçüncüsü Kerbela olayı vuku bulduğu için bu ay da matem tutuyoruz. Onun için oruçlar tutmaktayız. Hz. Hüseyin’in oğlu Zeynel Abidin’de Muahrrem ayında bu Kerbela olayında sağ kurtulmuştur. İmamed oradan devam etmiştir. Biz dedelerin soyu oradan gelmektedir. O soy devam ettiği için de buruk bir sevinç yaşamaktayız. Bu sevinç için de kurbanlar kesip aşureler yapmaktayız. İşte o gün bugündür Türkiye’nin her günden daha çok barışa huzura ihtiyacı var. biz bugün bu güzellikleri barış adına, beraberlik adına, kardeşlik adına düzenledik. Tüm canlarda Erzincan da buraya geldi. Hepsi sağ olsunlar var olsunlar. Burada şuan da yaklaşık bir buçuk ton et, 12 kazan da da aşureler yaptık. Saat 10:00 da yemek vermeye başladık 16:00’a kadar da devam edecek. Birlik beraberlik kardeşlik adına buradayız. Çünkü biz Aleviler 72 millete aynı nazarda bakmaktayız. Alevi, Sunni diye bir ayrımımız yoktur. Kimin Alevi Sunni ayrımı varsa gitsin onlar düşünsün. Bizim öyle bir ayrımımız yok. Herkes Alevi Sunni bugün burada bir olduğu için biz çok sevinçliyiz, çok mutluyuz. Mübarek Muharrem ayının ulusumuza inşallah barış getirir, huzur getirir. Tuttuğumuz oruçlar Allah tarafından kabul olunur.” dedi.

İl protokolünün cemevine gelmesinin ardından yapılan dualar ile misafirlere aşure ve yemek ikramı yapıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri