Asü'de Şereflikoçhisar’da Tarım Ve Hayvancılık Konulu Panel Düzenlendi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Şereflikoçhisar Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu’nda 'Şereflikoçhisar’da Tarım ve Hayvancılık' konulu bir panel düzenlendi. Okulun yeni binasında gerçekleştirilen bu ilk etkinliğe ASÜ Rektörü...

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Şereflikoçhisar Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu’nda 'Şereflikoçhisar’da Tarım ve Hayvancılık' konulu bir panel düzenlendi. Okulun yeni binasında gerçekleştirilen bu ilk etkinliğe ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar da katıldı.

    Panelin açılış konuşmasını yapan Şereflikoçhisar Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selma Aytüre, okulun genel yapısından söz etti.

    ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar da panelde bir selamlama konuşması yaptı. ASÜ Rektörü, "Ekonomisiyle, ticaretiyle, mesafesiyle Aksaray hinterlandında bulunan bir ilçeyi 150 kilometreyi aşkın bir noktaya bağlı tutmak, Şereflikoçhisar için bir avantaj değil; tam tersine dezavantajdır. Şehrin ileri gelenleri de bunun hakkını teslim ediyor." dedi.

    Panelde Şereflikoçhisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Şenol Görgülü, Şereflikoçhisar Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozkurt, Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Başaran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Desteklemeler Daire Başkanı Burhan Demirok, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Altyapı ve Çevre İzleme Daire Başkanı Ramazan Koçak ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Abdullah Taha Yıldırım birer konuşma yaptı.

    Panel soru-cevap bölümünün ardından katılımcılara plaketlerinin verilmesiyle son buldu. Paneli İlçe protokolü, akademisyenler ve öğrenciler takip etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri